דלקת בשד -מרקם השד פיברוגלנדולרי במרביתו

דיון מתוך פורום  בריאות השד

30/07/2012 | 14:50 | מאת: אורית

שלום, הפסקתי להניק את בתי מזה כשנה וחצי (הנקתי אותה שנתיים וחצי) ומסתבר שיש לי עדיין חלב בשדג שמאל (כשלוחצים יוצאת טיפת חלב) ובצד ימין יש לי דלקת עם גוש רך ואודם מתחת לפיטמה. הכירורג נתן לי אנטיביוטיקה "צפוויט פורטה" 500 מ"ג 4 פעמים ביום ל-5 ימים. היום לקחתי את הכדור האחרון והגוש עדיין נמצא והעור התבהר טיפה. האם זה לא היה אמור לעזור לי יותר? בממוגרפיה כתבו "מרקם השד פיברוגלנדולרי במרביתו, אין לראות גושים, אין לראות הסתיידות פתולוגית בשדיים, עור ופיטמה תקינים דו"צ בתי שחי תקינים דו"צ. לא מצאו ממצא פתולוגי מומלצת US בשל מרקם סמיך וגוש נמוש" מה זה אומר? הדלקת אינה כואבת ואינה מציקה אבל הגוש וצבע העור שהתכהה איך מפחיד אותי. איך לגרום לזה להחלים?

אורית שלום לפי תאורך יש לך דלקת בשד. הטיפול כולל מתן אנטיביוטיקה וזמן החלמה של הגוף יכול להמשך כ10 ימים עד 3 שבועות. ממוגרפיה בשלב דלקתי בד"כ לא מראה לנו באמת במה המדובר. לכן מקובל לעשות US רצוי לאפשר לגוף לרפא את האיזור בטרם ממשיכים בבדיקות (הגוף לא עובד בד"כ כמו כספומט תגובה מיידית) לכן מומלץ להמתין מינימום 3 שבועות אחרי אנטיביוטיקה לבדיקת ממוגרפיה וUS בברכה ד"ר תמי קרני

01/08/2012 | 16:55 | מאת: אורית

בשד שמאל שלי, איפה שאין דלקת יש עדיין חלב, שהרופאה לחצה על הפטמה יצאה טיפה לבנה. הפסקתי להניק לפני כשנה וחצי (הנקתי שנתיים וחצי לפני ההירון הנקתי את הבכורה - שנה ו-3 חודשים עד שנכנסתי להריון). האם זה תקין? האם זה בסדר שיוצא חלב? מהשד הדלקתי יש הפרשות שקופות שאני רואה אותן בעיקר על החזייה הרופאה אמרה שזה זיהום? האם זה קשור לדלקת שינה שם? תודה

מנהלי פורום בריאות השד