פיענוח אם אר אי שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

18/07/2012 | 17:00 | מאת: רונה

הבדיקה בוצעה בטכניקת GE 3D VOLIUM במישורים אקסיאלים וסגיטלים כולל דיכוי שומן בערכי T1 ו- T2 לפני ולאחר הזרקה דנמית של חומר ניגוד תוך ורידי. סיבת הבדיקה 1 מימין בוצע CNB ממקבץ הסתידויות לפני שבועיים האבחנה LCIS עם פיזור פג'טואידי. 2-סיפור משפחתי של םרטן שחלה (אם) תשובה סמיכות השדיים גבוהה הודגו שינויים פיבירוציסטים דיפוזיים דו דדיים לאחר הזרקת חומר ניגוד ניצפו מוקדי האדרה פזורים דו צדדיים המראים אות גבוה בערכי T2 ומתאימים להיגרם במקום הראשון ע"י שינויים פיברוצטיים. מימין נותר סמן ברביע חיצוני עליון עומק שליש אמצעי לאחר ביצוע ביופסיה סטריוטקטית. בסיכום 1 מוקדי האדרה פזורים דו צדדיים המתאימים להיגרם במקום ראשון ע"י שינויים פיברוציסטיים. לא הודגם ממצא דומיננטי שונה מהמתואר לעיל 2 מימין- סמן ברביע חיצוני עליון. מה זה אומר? האם המצב דורש פעולה כלשהי או שמספיק מעקב?

רונה שלום עם התשובה ראוי לחזור לרופא/ה אשר שלחו אותך לבדיקה לברר מה היתה שאלתם בשליחה לבדיקה והאם תשובת הMRI מספקת מענה לשאלה. רק אחרי תשובת המפנה אפשר לענות על שאלתך "האם המצב דורש פעולה כלשהי או שמספיק מעקב?" בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד