מעקב עקב סרטן השד של האם

דיון מתוך פורום  בריאות השד

12/06/2012 | 16:41 | מאת: אנה

שלום, אני בת-47 .אימא שלי חלתה בסרטן שד וסרטן שחלות ואני בגלל זה נמצאת במעקב רפואי. מדי פעם אני עושה בדיקת מרקרים מהמלצה של רופאת נשים. בבדיקה אחרונה מרקר ca-15-3 גבוה מהנורמה- 36.42 u/ml,והערכים גובהים מפעם לפעם בשנת 2008- 23.4, בשנת 2011- 29.4 ועכשיו-36.42.קראתי בפורום שסימן הזה לא תמיד מאפיין את המחלה, אבל למה הוא גודל משנה לשנה ? אולי צריך לעשות עוד בדיקות? ממוגרפיה מחודש 11/2011- תקינה. תודה על התשובה ותמיכה.

אנה שלום אכן מרקרים אינם בדיקה אמינה לסרטן שד. המספרים שכתבת קרובים מאד לגבול הנורמה העליון. אם את מודאגת ומוטרדת אני חושבת שכדאי לגשת לבדיקה כירורגית ,יחד עם הכירורג/ית תשקלי יחד את הצורך או אי צורך לבצע בדיקות הדמיה נוספות כמו ממוגרפיה ,US, או MRI בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד