דואגת לאמי

דיון מתוך פורום  בריאות השד

16/09/2008 | 20:30 | מאת: מאי

אמי נותחה להוצאת סרטן שד בגודל של שלושה וחצי ס"מ. עם התפשטות לבית השחי. הוצאו עשרים בלוטות שמתוכן שתים עשרה היו נגועות. היא אינה מגיבה לכל סוג של הורמונים. היא מקבלת טיפול כימו ואחרי כן הקרנות. הבנו שסיכויי חזרת המחלה הם מלאים, והשאלה רק תוך כמה זמן זה יקרה. אני מקווה שהיא לא הבינה נכון, ופונה אליכם לאימות או שלילת המידע הזה. מקווה שטעינו. האם יש דרך למנוע את חזרת המחלה אחרי הטיפולים?

שלום מאי אני מבינה את דאגתך לאמא. אכן התשובה הפתולוגית מהניתוח מראה על מחלה בשלב מתקדם. כפי שאת מתארת נשמע שאמך קיבלה את הטיפול הטוב ביותר שיש להציע כיום. הסיכוי לחזרת המחלה בטווח של 10 השנים הקרובות ללא טיפול עומד על כ-85% . עם טיפול יורד לכ 70% עדיין יש סיכוי של כ30% שהמחלה לא תחזור בעשור הקרוב. כמובן שהכל סטטיסטיקה של כלל אוכלוסית החולות ואינה ספציפית לאמך. מאחלת לכם בריאות ואיכות חיים טובה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד