הודעה חדשה X
* ניתן להעלות קבצים עד 5 מגה
* ניתן להעלות קבצי תמונה, סרטון או PDF בלבד
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.


רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

MRI שד

דיון מתוך פורום בריאות השד

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • MRI שד
    מחבר: ט
    תאריך: 05/12/2011
    שעה: 13:17
    נשאית BRCA1 בת 40 - עשיתי לפני מספר ימים MRI למעקב והיום ראיתי את התשובות והזדעזעתי: הניסוח המדוייק של הפענוח היה: שד ימין: לאחר הזרקת חומר ניגודי ברביע עליון פנימי שליש קדמי הודגם גוש תת עורי המקבל האדרה מהירה ומתגברת בגודל 0.8 ס"מ (חתכים 27-29) לא הודגם בבדיקה קודמת BIRADES 4B - ממצא חריג - דרגת חשד נמוך כמו כן מרכזי מאחורי הפיטמה בעומק השד הודגם גוש המקבל האדרה מהירה ושטיפה מאוחרת בגודל 0.4*0.5 ס"מ (חתכים 39-41) - גדל מבדיקה קודמת BIRADS 4C ממצא חריג - ייתכן שאתי. שד שמאל - לאחר הזרקת חומר ניגודי ברביע פנימי תחתון שליש אחורי הודגם מוקד האדרה הדרגתית והמשכית תת עורית בגודל 0.3 ס"מ (חתכים 65-63) בולט בהשוואה לבדיקה הקודמת BIRADS 3 - ממצא כנראה שפיר. האם עליי להיות מודאגת? כי אני בלחץ היסטרי!!!

    הומלץ על סונר מכוון לממצאים שתוארו במטרת ביצוע ביופסיה מחטית. אני בלחץ היסטרי ולא יודעת מה לעשות עם זה ועל מה לחשוב? האם זה אומר שיש לי סרטן? קבעתי לרופא אבל רק מחר אגיע אליו ועד אז אני חושבת שאשתגע. מישהי יכולה להרגיע אותי בבקשה. תודה מראש!!!.
    • RE: MRI שד
      ד"ר תמי קרני
      RE: MRI שד
      מחבר: ד"ר תמי קרני
      תאריך: 05/12/2011
      שעה: 13:47
      ט בוקר טוב
      בתשובה אכן מועלה חשד לגידול קטן מ 1 ס"מ בקוטרו.
      אבל זה בנתיים רק חשד שצריך להוכיח אותו בביופסיה.
      אם בביופסיה יוכח :לא סרטן אני מניחה שתרגעי.
      אם יוכח כסרטן אין צורך "להשתגע" "לחץ היסטרי" וכולי כיוון שמדובר בגידול קטנטן עם סיכוי מצוין לטיפול מינמלי והחלמה.
      אני מבינה את החרדות ואין דרך אמיתית להרגיע אותך, האי שקט לא יוביל למקומות חיוביים ואין ברירה תצטרכי לעבור את ימי האי וודאות עד ביצוע הביופסיה ועד קבלת התשובה הפתולוגית
      בהצלחה
      ד"ר תמי קרני
      • MRI שד
        מחבר: ט
        תאריך: 05/12/2011
        שעה: 14:41
        תודה רבה על זריקת העידוד!!!

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום פורום בריאות השד וניתוחי שד

עבור לפורום >>