דקירות בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

12/02/2009 | 12:58 | מאת: לימור

שלום רב, אני בת 34, אמא ל- 3 ילדים וכרגע נמצאת בתחילתו של ההריון הרביעי שלי (שבוע 5). הנקתי את שלושת ילדי, ואת הקטן סיימתי להניק לפני כ- 8 חודשים. מזה כמה חודשים אני חשה דקירות בחזה. פרט לערב אחד שהכאב די הפריע לי, הכאבים לא ממש מציקים, אלא בעיקר מורגשים. הדקירות מופיעות במהלך כל היום לכחצי דקה וחולפים. לא התייסחתי לזה ברצינות עד כה, אבל פתאום קלטתי את הכרוניקה של הדבר. עשיתי בדיקה שגרתית אצל כירורג שד לפני כחודש (בדיקה ידנית) והתוצאות היו תקינות. האם כאבים כאלה יכולים להיות קשורים לעובדה שהנקתי בעבר? אם לא, מאין הם יכולים לנבוע? אם לדעתך ראוי שאבצע בדיקות מסויימות, איזה בדיקות אני יכולה לעשות נוכח ההריון? רוב תודות. לימור

לימור שלום הריון מלווה, כידוע, בגודש ניכר של השדיים ללא קשר עם הנקות קודמות. דקירות כאלו יכולות להיות קשורות לגודש ולא נשמעות כסיבה לדאגה. אני ממליץ להיבדק אצל כירורג ואם קיימת אי בהירות כלשהי, כדאי לבצע אולטרסאונד שדיים. בברכה דר יצחק פפו

15/02/2009 | 09:36 | מאת: דר יצחק פפו

לימור שלום כאבים בשדיים וגודש הן תופעות שכיחןת מאד בהריון ובד"כ אינן סיבה לדאגה. כיון שנבדקת כבר, הייתי מציע לנסות ולהתעלם מהכאבים. אם כעבור חודשיים -שלושה זה עדיין מפריע כדאי להיבדק שוב ולשקול אולטרסאונד שדיים. בברכה, דר יצחק פפו

16/02/2009 | 13:05 | מאת: לימור

ד"ר פפו, תודה על תשובתך. כפי שכתבתי בשאלתי, אני נמצאת בתחילתו של ההריון ואני סובלת מהדקירות מזה מספר חודשים, כך שבוודאי לא יכול להיות קשר בין השניים. מהי עצתך? תודה!

מנהלי פורום בריאות השד