כאב חד ולא מוכר בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

09/09/2008 | 06:09 | מאת: ענת

בת 46 ללא מחזור עקב כריתת שחלות כמניעה.מזה שבועיים וכפעם פעמיים ביום מגיח לו כאב חד וצורב (כאב לא מוכר בכלל) מאד חזק לכמה שניות בשד השמאלי ובפיטמה במיוחד. לא קיבלתי מכה ונבדקתי אצל כירורג מצויין שלא מצא דבר חריג. אני נבדקת אחת לשנה במאמוגרפיה כי היה ממצא ציסטי בשד זה אך ללא שינוי. ממה יכול להגיע כאב שכזה והאם הוא מוכר (לא דומה לכאבים לפני מחזור)-אודה לתגובה ,מודאגת

שלום ענת אם הכאב ימשך הייתי חוזרת על ממוגרפיה , אולטרה סאונד מכוון לאיזור ובדיקת כירורג. ברוב המקרים כאב בשד יכול להופיע ללא סיבה נראית לעין, לרוב אינו קשור לסרטן שד. רק ב1.6% מחולות סרטן שד הכאב הייתה התלונה הראשונה. לכן אני מציעה לא לדאוג יותר מידי אך אם הכאב יתמיד לחזור שוב על הבדיקות. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד