מתריד אותי מהם מרכיביו של הריטלין

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

12/12/2008 | 14:58 | מאת: סטונודנט מותרד

שלום רב: יש לי שאלה שמתרידה אותי רבות. אני תלמיד באחת המיכללות, לאחרונה סמתי לב שרבים מהסטודנטים נוטלים כדור ריטלין כשהם יושבים להתכונן למבחן ולתענתם הכדור (ריטלין) עוזר להם להיות יותר מרוכזים וקשובים ושהם גם מספיקים ללמוד יותר חומר .. באחת הפעמים החלטתי להיתנסות והכן נטלתו אני וחברי כדור באחד הערבים לפני בחינה. שאלתי הי שאני נוהג ברכב, והאים בדיקת סמיים שיגרתית (כגון שתן ,דם וכו..) יתגלו בגופי שרדי סם כול שהו (מאותם חומרים שעשוי הריטלין) ושאסור בשימוש על פי חוק בנהיגה , שיגרום לי בסופו של דבר לעמוד מול דוכן הנאשמים בעוון נהיגה תחת השפעת סמים.??? דרך הגב לא הרגשתי שינוי בריכוז עקב נטילת הכדור .אבל אים רופאים אומרים שזה עוזר מי אני שהחלוק על דעתם?? בתודה מראש ממני "י" ומשאר כול הסטודנטים חברי לספסל הלימודים, שגם להם התשובה חשובה מאוד..

שלום 1/ ריטלין לא סם , התרופה שייכת לחומרים ממריצים ס-סטימולנטים אך מפני שחלק מן אנשים ,כולל נרקונים משתמשים בהתרופה לא לפי אינדיקציה רפואית התרופה ניכנסה לרשמת תרופות הדורשות רשמה כ"סמים" 2/ ריטלין עוזר כאשר קיימת ירידה אוביקטיבית בקשב, אין צורך להשתמש בו כאשר אין ירידה ברמת קשב. 3/ במידה ובן אדם אובחן ע"י נוירולוג או פסיכיאטר כסובל מהפרעות קשב ורשומה המלצה לנטילת ריטלין-ניתן להשתמש בריטלין בכל מצב שדורש ריכוז וקשב כולל נהיגה בדומה לשימוש משקפי ראיה לצורך נהיגה ואין סכנה להיות נאשם. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים