מינון ריטלין / קונצרטה במבוגר - כיצד ?

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

25/11/2008 | 12:00 | מאת: דבש27

אני בן 26 ושוקל 85 ק"ג סובל מהפרעת קשב אני עובד במשרד רו"ח במשך 12 שעות ביום ואני כל היום צריך לקרוא דוחות והחלטות מפורטות, עם הרבה ניירת, מלל ומספרים. 1) במשך כשבוע אני נוטל ריטלין 10 מ"ג כל יום פעמיים ביום אני מרגיש שהמינון לא מספיק לי עדין קשה להתמקד ועדין קצת מחפש עיסוקים אחרים במקום להתמקד במשימה עם 2 כדורים של 10 מ"ג הקשב והיעילות עולה הבנתי שכדור של ריטלין 20 מ"ג משפיע בטווח של בין 6-8 שעות כך שהמנה שאקבל ב 3-4 שעות היא שקולה ל 8 מ"ג ריטלין לכן כנראה שגם זה לא יספיק. האם יש כדור של 20 מ"ג בטווח של 3-4 שעות כך שהמנה שאקבל ב 3-4 שעות תהיה שקולה ל 20 מ"ג ? 2) כמה מ"ג קונצרטה אצטרך לקבל על מנת לקבל אפקט של 20 מ"ג ריטלין במנה של 3-4 שעות ? השמועות אומרות שהקונצרטה משפיעה ממש טוב וללא פיקים באמצע היום, הנכון הדבר ? אגב, ניסיתי לפני כמה זמן ריטלין LA20 שהשפיע עלי לא טוב עם הרבה תופעות לוואי פיזיות מתח וחרדות תודה מראש...

שלום 1/ ריטלין "רגיל קיים רק במינון 10 מ"ג ומשפיע רק 3-4 שעות כאשר לוקחים שני כדורים בוזמנית-השפעה עדיין נימשכת רק 3-4 שעות עם עליה ברמת התרופה בדם במשך שעה וחצי -שעתיים וירידה לאותו טווח זמן כאשר לוקחים ריטלין פעמיים ביום - כל כדור משפיעה 3-4 שעות לאחר נטילת הכדור 2/ CONCERTA משפיעה -10-12 שעות ללא תנודות משמעותיות ברמה של התרופה בניגוד לריטלין"רגיל" התרופה משווקת במינונים 18מ"ג, 27 מ"ג, 36 מ"ג, 54 מ"ג כאשר מינון 18 מ"ג שווה ערך של מינון 5 מ"ג של ריטלין רגיל, מינון 36 מ"ג שווה ערך של 8-10 מ"ג ,ומינון 54 מ"ג שווה ערך כ15 מ"ג, עדיין השפעה היא אינדיווידואלית.בברכה

01/03/2009 | 08:29 | מאת: סינדי

שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי אבחון מדויק של בעיית/הפרעת קשב וריכוז. אני די בטוחה שאני סובלת מהפרעת קשב וריכוז מכיוון שיש לי את כל התופעות הידועות לי לכך לדוגמה: אני מוסחת בקלות, אם יש את הרעש הכי קטן, אני לא יכולה להתרכז. אם עוצרים אותי האמצע דיבור אני לא יכולה להמשיך בשיחה כי אני לא זוכרת על מה דיברתי. כשאני מבצעת מטלות בית אני קופצת מדבר לבר ולא יכולה להתמקד או להתארגן, אם אני בחברת אנשים ומישהו נוסף מדבר ברקע כשמישהו מנסה לדבר איתי אני אומנם שומעת את האדם שפונה אלי אבל לא מצליחה להבין אותו. פניתי כבר לפני שנתיים ונירולוג של קופה החולים שלי והוא החליט שכנרה יש לי OCD, בגלל שאמרתי לו שאם יש בלגן אני לא יכולה להתרכז כי אני מסתכלת על הבלגן. והפנה אותי לפסיכיאטר. האם מישהו יכול לייעץ לי איך לקבל אבחון מדויק. נ.ב. הבת שלי לוקחת ריטלין וניסיתי לקחת את הכדורים שלה כמה פעמים הרגשתי שזה באמת עזר לי.

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים