אבחון נוירופסיכולוגי

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

שלום חן 1/ נוירולוג לא מבצע אבחון נוירופסיכולוגי אך יכול לכוון את פסיכולוג ולבקש לבדוק תפקודים קוגניטיביים שונים,כגון: סוגים שונים של קשב, סוגים של זיכרון, תפקודים ניהוליים למשל תכנון. מעביר האבחון בד"כ נוירופסיכולוג או פסיכולוג שיקומי. אבחון נוירופסיכולוגי בד"כ לא מבצעים במסגרת קופת חולים ברפואה מראש אי אפשר להבטיח 100% הצלחה, אך אבחון נוירופסיכולוגי נותן הערכה מדוייקת של תפקודים קוגניטיביים ועוזר לאבחן ולתפל בעיה. בברכה ד"ר חייגרכט

07/09/2008 | 13:32 | מאת: חן

שוב תודה על התשובה יש לי עוד שאלה אחת: כל חיי היתי כושל, מאוד שקט וביישן , בלי גרגיר של ביטחון עצמי, בלימודים תמיד לא הצלחתי גם שמצאו שאני לקוי למידה (נחשבתי "לעצלן" ) אף אחד לא הבין שאני פשוט לא מצליח לזכור כלום (אני יכול לקרוא מילה באנגלית 10 פעמים ואחרי 2 שניות לשכוח) היום בגיל 28 אחרי שנזרקתי ממעגל העבודה בחברת סטאר טאפ מאוד מכובדת (לדעתי שוב ביגלל בעיות "האופי" והלמידה שאני גורר מגיל ילדות ) הבנתי שאין דרכי קיצור ואני חייב לחזור ללימודים. לכן התחלתי לחקור את הנושא יותר מעומק והשאלה שלי היא: האם יכול להיות שכל הדברים שאני מתאר כאן יכולים לנבואה מדלקת קרום מוח שחליתי בגיל 6-7? (לפי מה שסיפרו לי חליתי ב"חזרת" שהתפתחה לדלקת קרום מוח) תודה

שלום לעתים תהליך דלקתי פוגע לא רק בקרום המוח ,אלא גם ברקמת המוח . תהליך דלקתי ברקמת המוח כן יכול לגרום להפרעות קשב וזיכרון בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים