הפרעות קשב, לקויות למידה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

שלום חן ליפני שמתחילים טיפול מומלץ לאבחן במה מטפלים במידה וקיים חשד להפרעות קשב ממליץ להבדק ע"י נוירולוג ולבצע אבחון נוירופסיכולוגי המתמקד בהפרעות קשב,ריכוז,זיכרון אבחון שבודק לקויות למידה -אבחון דידקטי במידה וקיים שילוב של לקויות למידה והפרעה רגשית מומלץ לבצע אבחון פסיכו דידקטי ניתן כמובן לבדוק כול המרכיבים ולבצע אבחון פסיכו דידקטי + אבחון קשב בברכה ד"ר חייגרכט

06/09/2008 | 04:05 | מאת: חן

ד"ר מיכל חייגרכט תודה רבה על התשובה האם אתה יכול לתת לי עוד פרטים על הבדיקה נוירופסיכולוגי? האם זו בדיקה נפוצה? האם כל נויורולוג (בכל ק"ח) מבצע אותה או שזה רק במוסדות מסויימים? (אני שייך לק"ח מכבי) מה כוללת הבדיקה ואיך היא מתבצעת? והכי חשוב... במידה ומוצאים בעיה זו או אחרת באם יש פיתרונות של 100% לבעיות האלה?

שלום חן 1/ נוירולוג לא מבצע אבחון נוירופסיכולוגי אך יכול לכוון את פסיכולוג ולבקש לבדוק תפקודים קוגניטיביים שונים,כגון: סוגים שונים של קשב, סוגים של זיכרון, תפקודים ניהוליים למשל תכנון. מעביר האבחון בד"כ נוירופסיכולוג או פסיכולוג שיקומי. אבחון נוירופסיכולוגי בד"כ לא מבצעים במסגרת קופת חולים ברפואה מראש אי אפשר להבטיח 100% הצלחה, אך אבחון נוירופסיכולוגי נותן הערכה מדוייקת של תפקודים קוגניטיביים ועוזר לאבחן ולטפל בבעיה. בברכה ד"ר חייגרכט

26/12/2008 | 20:54 | מאת: קרן

שלום, אני סטודנית ואובחנתי בזמן לימודי בתיכון בעלת הפרעות קשב ובעיקר מיקוד בחומר. בבי"ס קיבלתי הקלות רבות שעזרו לי לעבור את הבגרות בקושי. כעת, אני במכינה ואני מתמודדת עם בעיה שאני לא יודעת אם יש לה פתרון, אני לומדת הרבה מאוד שעות, מסבירה לחבריי ובקיאה בחומר לחלוטין לפני המבחן. אך כאשר אני עומדת בפני המבחן או בפני תרגיל בשיעורי הבית אני לא זוכרת שום דבר כאילו לא למדתי מעולם!! שום אבחון לא מועיל מפני שמה שהוא נותן זה הארכת זמן במבחן, דבר שאני לא זקוקה לו. אני לא יודעת מה לעשות, אודה לך מאוד אם תוכל להפנות אותי או לייעץ בעניין בברכה, קרן אבקש את עזרתך

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים