ריטלין רגיל - מינון של 80 מ"ג ליום?

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

22/12/2009 | 17:26 | מאת: אלונה

ד"ר שלום, אני בת 28 ואובחנתי בתור בעלת הפרעות קשב וריכוז בגיל מבוגר. אחרי חודשים של עינויים וחיפוש אחרי הסוג המתאים, הגעתי יחד עם הפסיכיאטר למסקנה שהמינון הכי מתאים לי הוא ריטלין רגיל, 20 מ"ג עד 3 פעמים ביום. אני שוקלת בערך 61 ק"ג. העניין הוא שהריטלין הרגיל משפיע עלי 3 שעות בלבד ולעיתים יש לי צורך במנה נוספת לקראת שעות הערב (עבודה+לימודים), סה"כ 80 מ"ג ליום. האם ניתן לבקש מהפסיכיאטר להגדיל את המינון? האם לדעתך 80 מ"ג ריטלין רגיל ליום (לא כל יום, אלא מדי פעם), זה מינון גבוה מדי שיכול להזיק? עשיתי בדיקות דם ואקג ואני בריאה. קונצרטה לא משפיעה על הריכוז שלי כמעט (54 מ"ג) והיא מאוד יקרה וריטלין LA לא בא בחשבון כי הוא עורר בי חרדות קשות ותופעות ריבאונד נוראיות. כמו כן רציתי לשאול אילו בדיקות תקופתיות כדאי לבצע בעת שימוש קבוע בריטלין? תודה רבה.

שלום אלונה מינון ריטלין 80 מ"ג ביום הוא מינון גבוה אך מותר לשימוש כבובן כאשר משתמשים במינון גבוה קיים סיכון גבוה יותר לתופעות לוואי. מומלץ לחזור לבדיקות תפקודי כבד פעם בשלושה -ארבעה חודשים לפחות במידה ומשתמשים במינון גבוה ולטווח זמן ארוך בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים