Strattera ובעיות לב

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

12/10/2008 | 23:24 | מאת: כזהאני

לרופאים ולמשתתפי הפורום שלום! אני בחור בן 31, מאובחן בADHD. ניסיתי בעבר שימוש בקונצרטה וריטלין, ובשני המקרים סבלתי מתופעות לוואי חמורות. רופאה נוירולוגית המליצה ורשמה לי תרופה בשם Strattera, שבשימוש בה לא אמורות להיות תופעות הלוואי של התרופות האחרות. יש לציין שיש לי רגישות גבוהה מאוד לתרופות, ולכן לא בחרנו באפשרות של טיפול משולב עם ריטלין (כפי שידוע לי שנהוג לפעמים לעשות). בקריאה באינטרנט על התרופה, נתקלתי לא פעם באזהרות בנוגע לשימוש בסטרטרה כאשר יש בעיות לב ולחץ דם. אני סובל מצניחת עלה מיטראלי מינימלית, והייתי מעוניין לדעת אם יש סכנה בנטילת התרופה, ואם רמות העליה בלחץ דם בשימוש בתרופה מסוכנות לי במצבי. ידוע לי שצריך לעשות בדיקות כאלו ואחרות, אך הבעיה היא שכיוון שהתרופה חדשה יחסית בארץ ואינה מוכרת, הרופא הקרדיולוג לא מכיר אותה ולא יודע לענות על השאלה, והרופאה הנוירולוגית לא יודעת לענות בנוגע לבעיית הלב. אם כך, הייתי שמח מאוד לדעת אם ידוע למישהו על שימוש בסטרטרה כאשר יש בעיה כזו או דומה לה, ואם לא, איפה ניתן למצוא רופא שידע לענות ולעשות את הבדיקות הנחוצות? תודה רבה ושהיה חג שמח :)

שלום STRATTERA® (atomoxetine HCl) is a selective norepinephrine reuptake inhibitor. נטילת התרופה גורמת לעליה ברמת נוראפינפרין במוח, ,נוראפינברין-חומר חשוב מאוד לתפקודים קוגניטיביים- שיכליים כולל קשב. עליה ברמת החומר יכולה להשפיע על תפקוד קרדיאלי ובמידה וידוע על בעיות לב, אסור להתחיל הטיפול ללא אישור של קרדיולוג או רופא משפחה, נכון שמדובר בתרופה פחות ידועה בארץ אך תמיד ניתן לקבל מידע על התרופה דרך אינטרנט או להתיעץ עם נציגים של חברת "לילי" המשווקת התרופה, וקרדיולוג /רופא משפחה יכולים לתת חוות דעת לגבי המשך הטיפול. בברכה, ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים