שאלה לגבי הפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

21/09/2009 | 11:07 | מאת: סטודנטית

אחותי סובלת מבעיית קשב וריכוז אבל מעולם לא אובחנה בילדותה, וחרדה חברתית שכנראה נובעת מהקשיי קשב וריכוז לגבי הרמה של הקשיי ריכוז- היא לא צופה בטלויזיה כי היא טוענת שהיא לא מצליחה להתרכז והיא הולכת לאיבוד בצפיה, או שבסרט באנגלית - והאנגלית שלה בסדר אבל היא לא מצליחה להתרכז בכתוביות ולקשר לדיבור או שבחברה היא מאבדת את עצמה בשיחות של אחרים ותמיד שואלת על מה מדובר- מה שמקשה לה השהייה בחברה בלימודים היא לא סיימה בגרויות כי בזמנה היו לה קשיים בתחום תעסוקה- היא לא מסוגלת להתמודד עם עבודה של לחץ שצריכים בה המון פעולות באותו זמן כמו מזכירות ורוב העבודות לא מתאימות לה היא עבדה עד כה בעבודות פקידותיות ועברה מלא עבודות כאשר נותנים לה עבודה לבצע והיא בזמנה מבצעת. אבל לצערנו רוב העבודות בשוק צריכים אנשים פלפלים ואסרטיבים שמתקתקים עשרים אלף דברים באותו הזמן מעניין אותי לדעת אם יש מסגרת של עזרה למבוגרים בעלי קשיים במציאת עבודה אני ממש רוצה לעזור לה ואני לא יודעת איך כרגע היא משתתפת בסדנה לחרדה חברתית בהדרכת פסיכיאטר, בקשיי הריכוז שלה היא מעולם לא טיפלה ומעולם לא לקחה ריטלין האם ריטלין במצב כזה בגיל מבוגר יעזור? (סביבות 30)

שלום במידה וסיבה להפרעות קשב היא חרדה צריך לטפל כמובן בחרדה, לגבי שילוב של טיפול בחרדה וטיפול בריטלין-השילוב אפשרי אך רק בהמלצה של פסיכיאטר מטפל בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים