נירולוגי VS פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

09/10/2008 | 20:54 | מאת: רונן

שלום, אני כבן 40 נוטל ריטלין בשנה וחצי האחרונות, הריטלין פועל היטב עם שינויים במינונים לאורך הטיפול. שאלותיי הם: 1. האם הפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים יכולה לנבוע מסיבות רגשיות\פסיכולוגיות בלבד? 2. במידה וכן האם ריטלין יכול לעזור במצב זה? (ידוע לי שזאת לא הדרך לטיפול בבעיות רגשיות פסיכולוגיות) תודה מראש, רונן

שלום רונן 1/ ללא ספק הפרעות פסיכולוגיות/רגשיות פוגעות בקשב בכל גיל, כולל מבוגרים. 2/ ריטלין יכול לעזור בהמצב אך באופן חלקי בלבד,במידה ומדובר בהפרעת קשב משנית, חשוב מאוד לטפל בסיבה שגורמת להפרעת קשב,לדודמה בנטייה לחרדה או מצב רוח ירוד או הפרעה אחרת שפוגעת בקשב. במצבים הנ"ל עדיף תמיד להתחיל טיפול משולב ולטפל גם במצב פסיכולוגי/רגשי ע"י טיפול פסיכולוגי ספציפי ותרופתי במידה ויש צורך וגם בהפרעת קשב בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים