טעות באבחנה או החלפת כדור?

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

04/09/2009 | 15:13 | מאת: יעל

בתי בת 15.8 אובחנה ע"י נוירולוגית ילדים כסובלת מהפרעת קשב. פסיכיאטרית שללה כל בעיה אחרת.חודש הבא נתחיל טיפול פסיכולוגי. כל הסימנים אכן מראים על הפרעת קשב,מכיוון שאני סובלת ממנה(ללא טיפול) חשדתי כאשר התעוררו בעיות בבית הספר,כמובן שבבית מאז ומתמיד. הרופאה רשמה ריטלין 20 מ"ג SR,המינון לדבריה הוא מכיוון שהילדה רזה.כעת היא לא מרגישה שום שינוי,אמנם אין לה תופעות לוואי,אולם ההתנהגות דומה לימים שקדמו למתן הכדור. שוחחתי עם הנוירולוגית שאמרה שיתכן שצריך לעבור ל LA ושננסה עוד מספר ימים את ה- SR ונראה מה קורה. היום בתי חזרה מבית הספר עצבנית מהרגיל,טענה שהכדור לא משפיע עליה ויתרה מכך הופך אותה לתזזיתית יותר וחסרת שקט. היא לא היפר אקטיבית,אבל יש לה בעיות בארגון,חוסר שקט,דעתה מוסחת בקלות בשיחה ובמבחנים,הכנת שיעורים והתכוננות למבחן נראת לה מטלה כבדה וזה כמעט לא אפשרי.היא מאוד אינטלגנטית,את המבחן למחוננים לא יכלה בזמנו לעבור מפני שהיה מאוד לא שקט שם והיא טעתה בסימון התשובות מהתחלה עד הסוף. בעבר כאשר ישבתי איתה להכין שיעורים ןלהתכונן למבחנים זה לקח שעות ולעיתים רבות דחתה את המטלות עד לפנות בוקר מסיבות שונות.בשנה שעברה החסירה הרבה יותר משליש מימי הלימודים.היא לא מרבה לצאת מהבית ויכולה לשקוע שעות רבות מאוד במחשב ובטלוויזיה.יש לה חברות איתן היא מתקשרת יותר במחשב מאשר בחוץ,היא חברותית ונהדרת,רק שאני חוששת מאוד כעת כשהיא בתיכון שלא תוכל להגיע להשגים שהיא יכולה ורוצה מפני שהיא מצטיינת,רק לא הלכה למעשה. נשאלת השאלה עליה לא מצאתי תשובה: האם תיתכן טעות באבחנה?דבר שאינו נראה לי רק שאני לא מומחית.או אולי ריטלין במינון וסוג אחר כן ישפיע עליה והיא תרגיש אחרת?! אני חוששת לעשות לה נזק ומדאיג אותי לעשות עליה נסיונות,על אף שהכל על פניו מראה שהיא אכן עם הפרעת קשב. תודה מראש.

שלום יעל 1/ אנשים שסובלים מהפרעות קשב, בהרבה מקרים סובלים גם מהפרעות אחרות, הפרעות בתפקודים ניהוליים, למשל הפרעות בתכנון ואחרים, במקרה ספציפי שאת מתארת , הייתי ממליץ לבצע אבחון נוירופסיכולוגי מקיף, כדי להבין טוב יותר ולגלות האם בנוסף להפרעות קשב קיימות הפרעות אחרות 2/ קיימת רגישות אינדיבידואלית לכל סוג ומינון של ריטלין/METHYLPHENIDATE חשוב לציין שמינון RITALIN SR 20 MG שווה ערך כ6 מ"ג של ריטלין "רגיל" לפי ההשפעה כך שיתכן ומינון לא היה מספיק במידת הצורך ניתן לבצע אבחון מקיף במרפאת קשב בה"ח אסף הרופא תור בטל" 089779823 ברכות ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים