שאלה על מינון וזמן

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

11/08/2009 | 10:40 | מאת: יהודה

שלום. אני נער בן 17 שאובחן כבעל הפרעת ADD. הרופאה רשמה לי רטלין SR (שחרור איטי). הקטע הוא כזה, אני עכשיו לומד קורס פסיכומטרי שלוש פעמים בשבוע בשעות הערב. שאלתי אותה מתי וכמה לקחת את הרטלין בשביל שהוא ישפיע עד הערב (הקורס הוא בין 4 לתשע, העניין הוא גם שאני צריך ללמוד בבית במשך הבוקר והצהריים לפני הקורס). היא אמרה לי לקחת כדור אחד (20 מ"ג) של ה-SR בבוקר ועוד רטלין אחד רגיל (10 מ"ג) ב12. הקופסת רטלין הרגיל שהייתה ברשותי נקנתה כדי לעבור את האבחון טובה, מאז השתמשתי בו כמה פעמים וכבר כמעט נגמר לי. כמה ומתי לקחת מהרטלין SR בשביל שישפיע מהבוקר שאני מתחיל ללמוד (בדר"ך אני מתחיל מתישהוא בין השעות 8 ל11) עד שאני מסיים את הקורס (שזה בתשע בערב). או לפחות את רוב השעות שציינתי. חשוב לציין שאני מודע שאני יכול לבקש רטלין שמשפיע לאורך זמן ארוך יותר כמו הLA או הקונצרטה אבל בשביל זה אני צריך לקבוע לה עוד תור וזה לוקח זמן, אני אעשה את זה אבל מה אני יכול לעשות בינתים עם האמצעים העומדים לרשותי? תודה ויום טוב

לום יהודה RITALIN SR משפיעה כ4-6 שעות, במידה אתה צריך להיות מרוכז 10-12 שעות ניתן לטול כדור אחד בבוקר ואחרי 4-5 שעות כדור נוסף, במידת הצורך כמובן צריך להתיעץ ולקבל אישור מרופא מטפל ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים