אחסון הזיכרון טווח ארוך

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

12/08/2016 | 13:24 | מאת: הראל

דר שלום רב, קראתי שאחרי שהזיכרון עובר דרך ההיפוקמפוס עם הרבה חזרה,אותו זיכרון יכול להיות כבר בלתי -תלוי היפוקמפוס. אז איפה הזיכרון שלא תלוי כבר בהיפוקמפוס מאוחסן? תודהבה

שלום כאשר זיכרון" עובר היפוקמפוס הוא נקלט באיזורים שונים של מוח בהתאם לסוג של זיכרון. לדוגמה-זיכרון חזותי/וויזואלי באיזור עורפי, זיכרון תחושתי ומרחבי באיזור פאריאטלי, זיכרון מוטורי באיזור גרעינים הבסליים וצרבלום בברכה ד"ר חייגרכט

16/08/2016 | 21:27 | מאת: הראל

הוא בלתי תלוי היפוקמפוס הוא נקלט בכל האיזורים השונים במוח שציינת ,הבנתי נכון? כי יש דבר כזה זיכרון בלתי תלוי בהיפוקמפוס (לפי מה שקראתי..)? בזיכרון קצר טווח (גם לפי מה שקראתי) ההיפוקמפוס לא קשור נכון? תודה רבה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים