זיכרון תת מודע ואוטומטיות בפעולה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

07/08/2016 | 23:48 | מאת: נתן

שלום רב, שאלה-האם אפשר להגיד כי הזיכרון הIMPLICIT הוא בעצם אותו הדבר כמו התת מודע? רכיבה על אופניים לדוגמא-זה בעצם פעולה שעושים בופן אוטומטי והיא חלק מהזיכרון הPROCEDURAL. תודה

שלום ממליץ לא לערבב המוסגים. תת-מודע הוא אחד ממרכיבי נפש האדם, על פי התאוריה הפסיכואנליטית של זיגמונד פרויד. זיכרון פרוצדורלי הוא חלק של זיכרון מסוג IMPLICIT MEMORY הזיכרון מסוג זה לא קיים באופן אוטומטי, רכיבה, נגינה ודברים נוספים ששייכים לזיכרון פרוצדורלי צריך ללמוד. כאשר הזיכרון נוצר מוחיכול להשתמש בזיכרון מסוג זה כunconscious memory

10/08/2016 | 20:41 | מאת: נתן

דר שלום, לא ברור לי המשפט האחרון של התשובה-"כשהזיכרון נוצר...." כלומר כשהזיכרון הוא פרוצדורלי זה לא קשור לתת מודע? אבל נגיד אם נוהגים וחושבים במקביל על דברים-זה כן התת מודע/זיכרון פרוצדורלי שגורם לנו לעשות את פעולת הנהיגה מבלי שנחשוב כל שנייה על מה אנחנו עושים כמו בשיעורים הראשונים של הנהיגה ובמקביל לדבר עם מישהוא באוטו,לא? תודה רבה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים