אבחון הפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

21/07/2016 | 15:59 | מאת: אור

ד"ר מיכאל שלום רב, אני בן 27 סטודנט לאחד ממקצועות ההנדסה,נכון לעכשיו בתקופת בחינות, ועקב אי הצלחה התחלתי לתהות בכמה דברים בהתנהגויות שלי שאולי דורשים אבחנה. * חייב לציין שבדיעבד אני מבין שהתכונות הללו תמיד היו אצלי ורק עכשיו אני מתחיל לחשוש ואולי להפנים שבאמת יש בעיה ואלו לא תכונות אופי. אז ככה: ( קצת ארוך). קודם כל המשפט " יש לו פוטנציאל אך הוא לא מממש אותו" נכתב עליי, ( לא משחצנות חלילה). 1. דחיינות- אני דוחה הכל ! כל מה שניתן לדחות אני דוחה, החל ממטלות יומיומיות שגרתיות ועד למטלות לימודיות או סידורים וכו', פשוט לא מבצע את המטלות שלי עד שאני לא מגיע עם הגב לקיר-וכשאני מבצע הן בדרך כלל יוצאות ברמה טובה, לדוגמא: באירגון החתונה שלי דחיתי התקשרות עם ספקים עד לרגע האחרון שכבר אין ברירה. 2. סדר עדיפויות- כמו כל חבריי הסטודנטים, הלימודים הם עך ראשון, כולם לומדים ומשקיעים והותצאות בהתאם, אצלי הדבר לא כך, הלימודים הם כמעט ואחרונים בסדר העדיפויות, כשכל מה שלמעלה הם לא באמת דברים חשובים- החל משליחת מיילים, קריאת מאמרים וכו' שבכלל לא קשורים ללימודם אך באים על חשבון הלימודים. 3.אימפולסיביות- ישנם מצבים ( לא הרבה), שאני צריך לעשות דברים כאן ועכשיו,אני לא מקשיב עד הסוף לסיפורים/ הסברים של חבר ( אני מהמעצבנים שמשלימים משפטים לאחרים). 4.בעיות בקשב- קשה לי להיות מרוכז, קשה לי להקשיב בהרצאות, אני מתעסק ב-1000 דברים אחרים. כשלומדים ביחד חברים אני הראשון שקם והולך, כשיושבים חברים אני הראשון שמשתעממם והולך. לפעמים אני מוצא את עצמי מתכנן לוז למידה-מתיישב ללמוד ב-9 בבוקר אבל בפועל מתחיל ק' ב-15:00 אחרי שעשיתי 1000 דברים אחרים. כתבתי המון, הדבר מאוד מטריד אותי, כי עד עכשיו ייחסתי את כל הדברים הנ"ל כתכונות אופי שלי וניסיתי להתמודד לבד. יכול להיות שאני סתם מגזים ובעצם זה מה יש ואני צריך להתמודד, יכול להיות שלא! שבאמת יש בעיה שניתן לטפל בה. מצטער שיצא ארוך, אודה לך אם תעזור לי, לאן לפנות? דרך הקופה שלי? למקום עצמאי ? האם כדאי בכלל? ( מבחינת פגיעה בעתיד וכו'). תודה רבה רבה !

21/07/2016 | 16:08 | מאת: אור

כמובן שאלו רק חלק מהדברים שזכרתי, אם אמשיך: שכחת דברים ( ארנק מפתחות וכו',) תחושות ניתוק באמצע קריאת ספר, צפייה בסדרה וכו'.

שלום ממליץ לבצע אבחון נוירוקוגניטיבי ולבדקו תפקודי קשב, זיכרון ותפקודים ניהוליים ובהתאם לקבל החלטה לגבי הטיפול המתאים. אשמח לעזור בברכה ד"ר חייגרכט

25/07/2016 | 20:50 | מאת: אור

איך מבצעים אבחון ? צריך הפנייה מרופא המשפחה ? באופן עצמאי ?

ניתן לבצע האבחון במכון מד-על במרפאת איכילוב טופ בתל אביב אין צורך בהפניה מרופא משפחה אשמח לעזור טל" 0777779222 ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים