שאלה לגבי זיכרון ואיך זה עובד בלמידה חדשה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

07/07/2016 | 18:52 | מאת: חיים

דר שלום רב, לא יודע איפה לשאול את השאלה אז אנסה כאן-בלמידת נגינה על פסנתר נגיד-קראתי שאומרים שזוהי למידה שלא מערבת את ההיפוקמפוס אלא חלקים אחרים במוח. מה שנקרא PROCEDURAL MEMORY. הבעיה היא-כשלומדים SKILL חדש אז כן תחילה חושבים בדיוק איך לעשות אותו ויש איזושהיא מחשבה על התנועות וכו ,אז זה לא ה-PREFRONATL COERX שמתערב??? לא נכון להגיד שתחילה הקורטקס הקדמי עובד ואז זה נהפך לזיכרון PROCEDURAL?? אם זה כך-זאת אומרת שההיפוקמפוס כן מעורב בלמידת פסנתר נהיגה וכו? תודה רבה

שלום קיים קשר בין מערכות השונים במוח ולא נכון לחשוב שכל מערכת במוח מתפקדת בנפרד ממערכות האחרות. גם כאשר מעורב בעקר מנגנון של זיכרון מסוג IMPLICIT MEMORY עוקף היפוקמסוס עדיין קיימת מאורבות של סוגים נוספים של זיכרון כולל EXPLICIT MEMORY הדטרשת מעורבות של היפוקמפוס. בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים