שימוש ממושך בריטלין \

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

15/05/2016 | 23:08 | מאת: דן

שלום רב, שמי דניאל בגיל 21 ניגשתי סוף כל סוף לאבחון מקיף כיוון שלא יכולתי לסבול עוד את הקושי להתרכז ובעיית העייפות הכרונית שאפיינה למעשה את כל חיי. המטרה העיקרתי הייתה למצוא פתרון לקושי להתרכז טרם תחילת הקבלה לשנת הלימודים הקרובה ומבחן הפסיכומטרי. בתום האבחון הומלץ לי על שימוש בריטלין LA 20 MG, הובהר לי שעליי להשתמש בתרופה בימים בהם עולה צורך בריכוז מוגבר ולהשתדל להימנע מהתרופה בימים שלא עולה צורך משמעותי בשימוש בה. מתוך הסקרנות, החלטתי לנסות את התרופה ביום עבודה רגיל, ונדהמתי מהתוצאות. פתאום העייפות הכרונית אליה כבר התרגלתי הפכה למרץ, ובמקום להרגיש "עפוץ" כל היום התחלתי ליזום ולקדם תהליכים. כמו כן גם היחסים עם חבריי לעבודה השתפרו פלאים והתחלתי להיות קשוב לסביבה. ביצועיי השתפרו מייד ולא עבר זמן רב עד שהוצע לי קידום. בימים בהם אני לא משתמש בריטלין מצד שני אני חש עייפות במהלך היום ובמקום ליזום או לנסות ליצור מגע עם הסובבים אני מעביר את היום בציפיה לסוף היום, אכילה, שינה בכמות מוגזמת לטעמי וכו'...(כך גם היה טרם תחילת הטיפול בתרופה) השאלה שלי האם מעבר לשימוש על בסיס יומי הוא פתרון לבעיה? כיוון שכרגע דבר זה נראה כפייתרון היחידי שכן אינני מוכן לסבול את המצב שבו אין ביכולתי לעבוד אפילו ביעדים שאותם אני מציב לעצמי. וכן האם כרוכות סכנות בטיפול יומיומי בתרופה?(שכמובן הומלצה לי ע''י פרופסור בעל ושם ונרשמה עבורי במרשם) אודה לתשובתך, דניאל :)

שלום מותר להשתמש בכדורים RITALIN על בסיס קבוע. שימוש קבוע יכול לגרום לירידה ב"רגישות" של קולטנים במוח וצורך לשנות מינון ולעתים גם סוג של התרופה ורצוי לא ליטול ריטלין כאשר אין בך צורך ממש. בנוסף שימוש קבוע יכול לגרום באחוזים נמוכים להתמקרות. ההחלטה סופית לגבי הטיפול היא בידי רופא מטפל וכל שינוי בטיפול יש לתאם עם הרופא המטפל. בברכה ד"ר חייגרכט ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים