ADHD או הפרעות רגשיות/נפשיות?

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

12/05/2016 | 17:11 | מאת: אני

שלום,  אני בת 25. קפץ לי בגלישה באינטרנט שאלון הבודק האם יש הפרעת קשב וריכוז..לחצתי עליו. ואכן - ממש לכל השאלות בצורה גורפת תשובתי הייתה "במידה רבה מאוד"!  העניין הוא שחשבתי שכל התופעות האלה והסיטואציות שהופיעו בשאלות, הן מושפעות ממצב רגשי ונפשי (דיכאון, חרדות, בלבול בחיים..ועוד) בו אני נמצאת.  אף פעם עד היום לא חשבתי שיכולה להיות לי הפרעת קשב וריכוז. אבל מקריאה נוספת של התסמינים והחוויות הכל לא יכול להיות מדוייק יותר...  שאלותיי הן -  *כיצד אפשר לדעת מה נובע ממצב נפשי/רגשי ומה נובע מהפרעת קשב וריכוז? *מי מאבחן הפרעת קשה וריכוז במבוגרים ומה התהליך? *עשיתי EEG שיצאה תקין - האם זה שולל הפרעת קשב וריכוז?  נחשפתי פה לעולם חדש... אשמח לקבל תשובה לשאלותיי, מצפה, תודה, אני.

שלום הפרעה רגשית כן גורמת להפרעת קשב וריכוז. בדיקה EEG תקינה לא שוללת הפרעת קשב. ממליץ לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר להערכה קלינית. רצוי לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר המתמחים בהפרעות קשב וריכוז. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים