בעיות זיכרון

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

04/01/2016 | 16:18 | מאת: Sunshine

היי, אני סטודנטית בת 24. לאחרונה אני נתקלת בקשיי זיכרון ספציפיים- כאשר קורה לי אירוע יומיומי כלשהו ואני מספרת עליו לחברים ומשפחה (סביבות 6-10 אנשים שאני איתם בקשר יומיומי), אני מתקשה לאורך זמן לזכור מה סיפרתי למי. כשמזכירים לי "סיפרתי לי את זה כבר", אני נזכרת שאכן כך היה, אבל הזיכרון לא עולה לי כשאני רואה את האדם עצמו. זה לא קרה לי בעבר. האם יש איזשהם תרגילים שיוכלו לסייע? יש לציין כי: 1. אני במהלך לימודי תואר מאוד אינטנסיבי וייתכן כי זה משפיע. אני גם שמה לב שכשאני מקצה קשב באופן אקטיבי לעובדה שאני מספרת לאותו אדם לגבי האירוע, אני לרוב כן מצליחה לזכור את העובדה הזו לאורך זמן. 2. באופן כללי הזיכרון (לטווח קצר וארוך) שלי ממש טוב בהשוואה לבני גילי, ב"ה חמסה חמסה.. digit span של 8-9 ספרות, ואחלה זיכרון לטווח ארוך לפי משך הזמן שבו אני זוכרת אירועים ופרטי אירועים שקרו מזמן, וכן חומר למבחנים וכו'.. תודה.

שלום ממליץ להבדק ע"י נוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיבית בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים