פרוסופגנוזיה?

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

22/12/2015 | 22:53 | מאת: כ

שלום וברכה, יש לי בעיית זיכרון, ואני רוצה לדעת אם זה פרוסופגנוזיה או דבר אחר. אשמח אם תוכל לקרוא את התיאור שלהלן ולהגיד אם זה אופייני לפרוסופגנוזיה (אני יודעת שאי אפשר לאבחן בפורום). כשאני פוגשת אנשים חדשים, אני צריכה לעבוד קשה כדי ללמוד ולזכור את השם שלהם. כל זמן שלא הצלחתי, או בכלל לא ניסיתי (לא תמיד אני מעוניינת להתאמץ), אני לא אזכור - לא רק את השם אלא עוד דברים שקשורים אליהם. אני יכולה לראות קבוצת אנשים (נגיד כילדה - את חברותיי לכיתה) ולדעת שעם מישהו מהם שוחחתי לפני כמה ימים ארוכות על הנושא הזה והזה, ומישהו מהם אמר פעם שהוא גר בבאר שבע, אבל אין לי מושג מי מביניהם, וגם לא אם זה היה אותו אחד. כל עוד אין לי שם להיתלות בו, אני לא מצליחה לבנות לעצמי את הדמות ולחבר בין הדברים שקשורים אליה. כשאני כן מתאמצת ללמוד את השם, אני נעזרת בתווי זיהוי ברורים ובמשחקי מילים. למשל אני משננת לעצמי - "דינה-דקה", כדי להזכיר לעצמי שדינה היא זאת שמרכיבה משקפיים עם מסגרת דקה. השינון הזה די יעיל, ואני אצליח לאורך כמה ימים להזכיר לעצמי בכל פעם שזאת דינה, וכך הדברים החדשים עליה שאיחשף אליהם (שיחות איתה, שיחות עליה וכו') יתלכדו וייצרו ייצוג של האדם הזה בתודעתי. תוך כמה פעמים כאלה כבר לא אצטרך את התזכורת, ולא תהיה לי בעיה לזהות אותה. כשאני פוגשת אנשים שמוכרים לי ברמה בינונית (לא כאלה שאני מכירה באופן רציף למשך שנים), ואני רואה אותם בהקשר שבו לא ציפיתי לראות אותם (למשל חברה מהכיתה - בקניון) הם ייראו לי מוכרים, אבל אני אתקשה מאוד לקשר את הפנים לדמות שבזיכרוני. ברוב המקרים כשנודע לי מה שם האדם שעומד מולי אני נזכרת בכל מה שקשור אליו. אבל למצוא את השם - זה קשה. כשאני צופה בסרט אני לא מצליחה לעקוב ולהבין מי הטוב ומי הרע. תודה מקרב לב על עזרתך.

שלום את מצינת תסמינים לדעתי רחבים יותר מפרוזופגנוזיה. כדי לדייק באבחנה ממליץ לעבור אבחון נוירופסיכולוגי מקיף בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים