בעיית זיכרון של בת 58

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

22/05/2009 | 13:46 | מאת: יהודה

שלום ד"ר, מזה שנים אני שם לב שלאימי בת ה58 ישנן בעיות זיכרון. נורא התפלאתי אפילו אתמול שהיא שאלה אותי שאלה, בדיוק לאחר מכן נכנסתי למקלחת וכשיצאתי ממנה היא שאלה אותי את אותה שאלה שוב. כשאמרתי לה שהיא שאלה אותי אותה כבר, היא התפלאה ואמרה שאיננה זוכרת (עברו בערך 20 דקות בין שתי השאלות). לעיתים היא גם שוכחת לקחת דברים לעבודה, שוכחת דברים בעבודה, שוכחת דברים במכונית (וגם שוכחת לעיתים לנעול אותה). לעיתים גם אם היא שוטפת כלים, קוראת דואר או כל פעולה קטנה אחרת ושואלים אותה משהו, היא פשוט איננה מגיבה כך שצריכים לחזור על השאלה 4 פעמים עד שהיא שמה לב. חשוב לציין שזה לא קורה על בסיס יומיומי - אבל בהחלט לעיתים תכופות. האם זה הגיל שנותן את אותותיו? היא גם סובל מלחץ דם גבוה אם זה משנה... תודה רבה.

שלום יהודה מדובר בהפרעות בזיכרון בגיל יחסית צעיר. ממליץ לפנות לנוירולוג להערכה קוגניטבית ראשונית והחלטה לגבי המשך בירור בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים