איבחון

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

09/06/2014 | 19:55 | מאת: אליהו

האם יתכן שאדם הוא דמנטי או סובל מאלצהיימר ורופא לא מאבחן זאת?  והאם בשביל לאבחן דמנציה או אלצהיימר זקוקים לפסיכוגריאטר או שרופא רגיל מספיק?  האם יתכן שאדם הוא דמנטי או סובל מאלצהיימר ורופא מאבחן אותו דיכאוני בלבד?  מה זאת דמנציה מסוג נייס?

שלום דמנציה -הגדרה קלינית המגדירה ירדה קשה בתפקוד קוגניטיבי. קיימים סוגים שונים של דמנציות ומחלת אלצהיימר היא גם סוג של דמנציה. לא תמיד קך להבדיל בין דמנציה קלה והפרעה קוגניטיבית משנית על רקע מצב רוח ירוד, דיכאון. כאשר מדובר בדמנציה קשה לרוב הרופאים אין קושי מסוים לאבחן , אך כאשר מדובר בדמנציה קלה עדיך להגיע לבדיקה לנוירולוג או פסיכיאטר או גריאטר המתמחים בתחום הפרעות קוגניטיביות בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים