90 מ"ג קונצרטה לעומת 72 מ"ג קונצרטה.

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

08/01/2014 | 22:00 | מאת: נטע

ד"ר חייגרכט שלום, אני בת 26, עם הפרעות קשב קשות מאובחנות מילדות + המלצה לריטלין, שלא לקחתי כי גרם לי לדיכאון. בעייתי העיקרית היא שאני מאד לא מרוכזת מחד, ומאידך גם ישנונית תמיד, גם אחרי 10 שעות שינה (מצבי הרפואי, ויטמינים וכו' מצויין). לא לקחתי תרופות עד כה, והסתדרתי, ממש בלי ללמוד למבחנים. עוד מעט אני ניגשת לפסיכומטרי וצריכה לקבל 700+. זה כמובן דורש מאמצים וריכוז שמעולם לא נדרשתי לעמוד בהם עד כה. אני שוקלת בערך 70. הפסיכיאטר רשם לי בתור התחלה 36 מ"ג קונצרטה. זה לא שינה כלום, אז עלינו ל72 מ"ג. זה עשה ממש טוב. אין דיכאון, אין בעיות הירדמות, ויש משמעותית יותר שעות לימוד ביום. אחרי 3 שבועות ההשפעה החיובית קצת דעכה. עדיין המצב היה יותר טוב מאשר בלי טיפול. החלטנו לנסות 90 מ"ג. אני עכשיו כבר 10 ימים על 90 מ"ג (54+36). כ-4 שעות אחרי שאני לוקחת את הכדורים במינון הזה, אני מתחילה להרגיש ממש עייפה וזה ממשיך עד הלילה, ואני נרדמת כעבור 11 שעות עירות בלבד. התור שלי לפסיכיאטר הוא רק בעוד שבו, והיות ואני מאד לחוצה בזמן ולא יכולה להפסיד שבוע של למידה, רציתי לדעת בינתיים האם העייפות הזו יכולה להיות תופעת לוואי חולפת שקשורה להסתגלות למינון החדש, או שזה כנראה מעיד על מינון יתר? תודה רבה!

שלום עד כמה שידוע לי מינון מקסימלי שאושר ע"י חברה המשווקת את CONCERTA הוא 54 מ"ג, לכן לא יכול לדון על צורך בטיפול ע"י מינונים גבוהים ממותר. בישראל קיים אישור חריג להשתמש במינון עד 100 מ"ג רק לריטלין "רגיל" בברכה ד"ר חייגרכט

12/01/2014 | 21:09 | מאת: נטע

כפול!

18/04/2017 | 02:20 | מאת: נועם

נטע אני לצערי מרוסק בגלל תאונה לכן פסיכיאטר כתב במפורש להתחיל קונצרטה 54 ולעלות לאחר חודש למינון של 108 מ"ג הסיבה שהכול ניסיתי אוקסונטין פרקוסט מדבקות ונשארתי עם דכאון כבד גם קנאביס רפואי לא מועיל החיות שלי אך ורק עם 1 קוצרטה 54 מיד שמתעורר ולאחר 6 שעות עוד 1 קונצרטה של 54 מישהו מוכן לתת לי עיצה דחופה בבקשה הרופאה מעדיפה לדחוף לי אוקסיקונטין ופרקוסט מדבקות פנטה ממש להמית אותי במקום לעודד מה עושים אודה לכול מי שיכול לעזור תודה מראש

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים