משתמש חדש ברטלין

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

18/11/2013 | 14:23 | מאת: אמיר

בן 37 , אובחנתי באיחור ניכר כי אני סובל מהפרעות קשב !! לפי ממצאי הטובה היה לי ציון של 12.1 - . עם רטלין 4.3 + . ( מדובר על איבחון מלא כולל עובדת סוציאלית , טובה , ורופאה פסיכיאטרית הומלץ לי על 32.5 מ"ג ריטלין (משקל 85 ) . גם 80 מ"ג ריטלין LA ( רשמה לי 70 מ"ג LA כדור 40 וכדור 30 . כדי שאוכל לשחק עם המינון בין 70-90 ) . או 108 קונצרתה . לקחתי את ה 80 LA , כי הצורך הוא ל 8 שעות ! ביום הראשון , הרגשתי נפא , ביצעתי משימות שלעלם לא חשבתי שאוכל לבצע . עירני SHARP . באמצע היום חשתי קצת היפר אבל לא היה נורא ! ביום השני , והשלישי תופעות ההפר אחרי שעתיים וחצי מנטילת הרטלין החלו להתגבר !! הורדתי ל70 LA , הדבר לא השתנה , רמת הריכוז פחתה אבל עדיין מרוכז ברוב היום עם אי שקט שמלווה אותי . ביום השביעי , חזרתי ל 80 LA ... היה קטסטרופה ..... אי שקט ... נשמע כמו מטומטם ... לא מרוכז ... והרגשת דאון רוב הזמן . היום הורדתי ל 60 LA .. אני לא מרוכז ... לא עירני ... אי שקט .. ומרגיש גם היפר ... אין שיפור !!! יש הסבר ?? מה בדיוק העניין ? למה רק ביום הראשון הרגשתי איך שתיארו לי אני צריך להרגיש ?? למה זה השתנה ? ומה ממליצים לי ?

שלום במחקרים לא הוכח שקיים קשר ישיר בין משקל ומינון ריטלין אצל מבוגרים. לא מומלץ להתחיל טיפול ממינון גבוה,בדומה לכל תרופה אחרת ש"עובדת" דרך מערכות במוח. ממליץ לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר המתמחה בהפרעות קשב שיחליטת על מינון וסוג המתאים! בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים