מעלה הגליל

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

13/11/2013 | 10:08 | מאת: אתי פ.

ד"ר מיכאל שלום. ברצוני לברר את הקשר , אם יש , בין אצה כחולה ירוקה, הניתנת כתחליף לריטלין לילדים עם בעיות קשב וריכוז לבין הרעלן bmaa שמצוי באורגניזם המיקרוסקופי באצה. הרעלן גורם לגירוי קבוע של תאי העצב ובסופו של דבר מתיש את התא עד שהוא לא מסוגל לתפקד בצורה נורמלית. הרעלן הוא אחד הסיבות להתפתחןת מחלות כמו פרקינסון, אלצהיימר וניוון שרירים. ולכן אני לא יודעת ומקווה שבתחליף זה אין אנו מרעילים את ילדנו כי אני יודעת על המוני ילדים שמשתמשים בזה.

שלום לא ידוע לי על מחקרים מבוקרים שהוכחו קשר בין הרעלן ומחלות שצויינו,בשלב זה הייתי אומר שקיים חשד שהרעלן יכול לגרום למחלות עם תמונה קלינית דומה למחלת אלצהיימר' ALS ואחרים. לא ידוע לי על מחקרים מבוקרים שהוכיחו השפעה חיביות של אצה כחולה ירוקה לטווח ארוך כתחליף לריטלין ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים