אבחון הפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

13/09/2008 | 17:39 | מאת: לימור

שלום, אני יודעת שיש לי הפרעת קשה וריכוז, סביר להניח שגם היפראקטיביות ברמה כזו או אחרת. קראתי, למדתי וחקרתי את הנושא, אני בטוחה שאני סובלת מההפרעה. אני משתמשת במילה סובלת, כי אני באמת סובלת מזה. זה מפריע לי בחיי היום-יום , בעבודה, בלימודים ובכלל בחיים. עכשיו השאלה החשובה - מה עושים עם זה ? כיצד מאבחנים? למי פונים? איפה אפשר לעשות את האבחון? האם ניתן דרך קופת חולים? מה עושים אחרי שלב האבחון? אני מודעת לכל הפתרונות האפשריים, התרופתיים והתרפוייטים. חסר לי החיבור שבין הבעיה לפתרון... אשמח להכוונה. תודה מראש !

שלום לימור ניתן לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר בקופת חולים ולקבל חוות דעת, אך בד"כ לרופא בקופת חולים אין מספיק זמן כדי לקבל מידע על מצב של נבדק שסובל מהפרעות קשב ממליץ לפנות למרפאה /מכון שמאבחנים הפרעות קשב , ובמהלך האבחון בודקים סוגים של קשב,חשוב לבדקו גם זיכרון ותפקודים ניהוליים -לבדוק איך הנבדק משתמש ביכולות שלו אשמך לעזור לך את יכולה לפנות למרפאת קשב וזיכרון בבה"ח אסף הרופא,לקבל חוות דעת, לעבור אבחון ולקבל המלצות לגבי טיפול תרופתי וטיפול לא תרופתי שיתאים למצב שלך בברכה,ד"ר חייגרכט

15/09/2008 | 18:15 | מאת: לימור

תודה רבה על ההסבר ! אם אני לא טועה, כשפונים למרפאה/מכון באופן פרטי זה מייקר את הסיפור באופן משמעותי, לא?... האם המרפאה באסף הרופא היא מרפאה פרטית ? מה סדר גודל של מחירים של אבחון כזה ? תודה מראש.

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים