תקשורת לקויה בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

16/04/2009 | 22:40 | מאת: רינה

שלום רב, בתי כבת 40.לאחר גרושיה לפני כ15 שנים, חלה התדרדרות איטית וחמורה במצבה ההתנהגותי. הדבר מתבטא בחוסר הבנת הסביבה, חוסר הבנת הנורמות החברתיות המקובלות, קיבעון בשעות אכילה/שינה ועוד. חוסר רגישות, אגוצנטיות וחוסר התחשבות בסובב אותה. כמו כן התנהגותה מתבטאת בחזרות בדיבור הולכות ונשנות על משפטיה שלה ומשפטים הנאמרים בשיחה המתקיימת סביבה. היא מתנהגת בצורה ילדותית אשר כלל אינה תואמת את גילה. יש לציין כי היא לוקה בקושי ביצירת קשרים חברתים ומשפחתיים, וכן אינה מודעת לצורה החיצונית. היא אינה יודעת להתאים את עצמה לסביבה שבה היא נמצאת. היא איננה עובדת, וכמו כן מתקשה במציאת מקום עבודה קבוע מאחר ואינה מודעת לצורת ההתנהגות המתבקשת ואינה מסוגלת להתמודד עם קשיים, אתגרים קגניטיבים ופיזים.אין לה יכולת לתת כלום מעצמה, והיא מקבלת כל דבר שעושים עבורה כמובן מאליו. יש לציין כי בילדותה הובחנה כהיפראקטיבית ודיסלקטית. אין לה ילדים היא גם אינה רוצה. אשמח לקבל את חוות דעתך, לאן עלינו לפנות? מה ניתן לעשות? יש לציין כי היא איננה מוכנה להבין שיש לה בעיה והיא איננה מוכנה לקבל עזרה. נשמח להכוונה, לבוא להתייעצות, תודה מראש רינה

שלום רינה ממליץ לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר להערכה ראשונית בברכה ד"ר חייגרכט

17/04/2009 | 00:03 | מאת: רינה

שלום ד"ר תודה על תגובתך המהירה. לאן עלי לפנות? האם ישנו מקום המתמחה בבעיות כאלו? כיצד אני יכולה לשכנע אותה כי היא זקוקה לטיפול? האם עלי להגיע לאבחון ראשוני איתה או שניתן גם בלעדיה? אשמח לתשובתך, רינה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים