ילד ונהיגה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

30/04/2013 | 12:06 | מאת: דפנה

שלום הבן שלי בן 16 וחודשיים ועכשיו עם החוק הזה שיורידו את גיל הנהיגה הוא כבר מתכנן איך הוא רץ לעשות שיעורים תכף. אני דואגת כי הוא עם בעית של הפרעות קשב וריכוז ונוטה לעופף. מה יכול לעזור לו להתרכז יותר? האם להחזיר אותו לכדורים?

שלום 1/ להתיעץ עם רופא מטפל לגבי צורך בטיפול תרופתי. 2/חובה לעדכן את מכון לבטיחות בדרכים, משרד התחבורה על מצב רפואי כולל הפרעות קשב וריכוז. בברכה ד"ר חייגרכט

05/05/2013 | 09:30 | מאת: ירדנה

שסובל מהפרעות קשב וריכוז אבל בצורה מאוד מינורית (יחסית), כשהוא הוציא רישיון נהיגה, הרופא דווקא אמר שהוא יכול להתמודד עם נהיגה ללא הכדורים, אבל בעלי התקין מערכת למניעת תאונות של איווקס ברכב ואני חושבת שהיינו עושים את זה גם אם הוא לא היה סובל מהפרעות קשב וריכוז בשביל השקט הנפשי שלנו :) בכל מקרה אם את רושמת שהוא ללא כדורים אז כנראה שהוא מתמודד יפה בלי עזרת הכדורים אך ממליצה לך בכל מקרה להתייעץ עם רופא.

שלום יתכן ושוכחים שכאשר מקבלים רשיון נהיגה בישראל חותמים בהצהרה ומתחייבים לדווח על כל מצב רפואי או שינוי במצב רפואי. בן אדם שאובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז ולא מדווח למכון לבטיחות בדרכים,משרד התחבורה=עבירה על החוק!!! בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים