סטודנט מתוסכל להנדסת חשמל.

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

23/04/2013 | 23:15 | מאת: אביחי

היי, הינה הסיפור שלי אשמח אם מישהו יוכל לעזור בעצה , הדרכה או כל דבר אחר. אני לומד הנדסת חשמל באחת האונ' בארץ. הייתי רוצה לציין שההוראה בישראל במקצועות ההנדסה היא אולי מהנמוכות בעולם. רוב האנשים שבאים מהרקע שלי יודעים על מה אני מדבר. אני מאמין שיש מגוון רחב של סיבות לתופעה המצערת הזאת אך לא על זה הדיון. כאשר אני מגיע להרצאה ראשונה בקורס מסוים בחצי השעה הראשונה אני מבין את הלך הדברים , הכוונה שמדובר בהעתקת נוסחאות ללוח עם הסברים על קבועים ותו לא. באונ' שלנו יש המון מיקרים כאילו. פה אני חייב לציין שיש אנשים מדהימים שכל הרצאה שלהם היא מרתקת ומעניינת אך הרוב המוחלט הוא בהחלט על הפנים. כאשר בפעם הראשונה נתקלתי בבעיה זאת הלכתי לחפש את ספר הקורס, מצאתי אותו. ההסברים ברובם פשוטים ומאוד מאוד מובנים כמובן שהם באנגלית. הבעיה שאני לא מצליח להתגבר עלייה מאז התחלתי ללמוד: בגלל אורך הספר שנע בין 200-800 עמודים בכל קורס בממוצע אני פשוט לא מצליח להשתלט על כל הספר בכל קורס במהלך הסמסטר. אני רוצה לציין שכאשר שעשיתי את מבחן ט.ו.ב.ה המבחן הראה שיש לי בעיות קשב וריכוז. איני יודע אם המבחן אובייקטיבי או לא אבל יש לי הרגשה שיש בעיה גדולה בלימודים שלי. פה אני חייב לציין שיש הרבה אנשים שפשוט זוכרים נוסחאות ושיטות בלי להבין במה מדובר בכלל. ניסיתי לעשות ככה – לא הצלחתי . מה שאני מחפש זה איזושהי דרך שבה אוכל להיות משמעותית יותר מהיר בהבנת הטקסטים, הבנת המודלים , הבנת הרעיון הכללי, הבנת הנוסחאות, דרך פיתרון וכו. אני מאוד מתוסכל , לפעמים עד כדי ממש דיכאון. אני מרגיש שאני נכשל שוב ושוב. אני מאוד רוצה להצליח אבל אין עם מי לדבר, לא המרצים ולא המתרגלים לא באמת מעוניינים לעזור לך, יחידים כן מוכנים. אני מחפש שיטה, אולי דרך עבודה שבא אוכל להצליח לעבד כמות גדולה של חומר לתרגל אותה במהלך הסמסטר בלי לבוא להרצאות כי שם לרוב אני פשוט מבזבז זמן. אני בא מרקע ספורטיבי אני מבין שכל דבר יש מחיר ואני אולי צריך לעבור איזשהו תהליך, אני באמת מוכן לעבור אותו.אני מרגיש כמו אדם שמן שרוצה לרוץ מרתון אז כן כותבים לו תוכנית אימונים אחרי שנה וחצי הוא מתקרב למטרתו. הייתי מאוד רוצה "תוכנית אימונים" כזאת שתביא אותי למצב שאוכל בשבוע שבועיים להשתלט על ספר. שיפור ההוראה בישראל – על זה אפשר רק לחלום. אשמח אם משהו יעזור או יכוון אותי לאן שצריך, אני אדם מאוד חרוץ אעשה כל מה שצריך. בברכה, סטודנט להנדסה מתוסכל.

שלום ממליץ לפנות לנוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיביות אשמח לעזור בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים