זכרון פמואנלי שנעלם ותסמונת אסבפגר

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

25/11/2012 | 13:03 | מאת: M147

שלום. אני מאובחן כלקוי למדיה בכתיבה ובארגון ולוקה בתמונת אספגר בתפקוד גבוה ויש לי כמה שאלות שדי מטרידות אותי וחשבתי שאולי תוכל לעזור אני מבחינה תפקודתית לאברמה של בני גילי אני לא מתקשר לא מיציר קשרים חברתים לא מבר הרבה עם רים אבל מבחינה שכלית אני ברמה מעל רגילה אפיולו מעל הממצוע אחד הכשרונות שלי הם זיכרון שאני שם לב שמתחלשש פעם יכלתי לקרוא המון עמודים בלי לאבד אפילו אברה אחת אפילו לכמה חודשים 3-4 חודשיפ ועכשיו זה יותר קשה אני בן 20 ואני רואה שהיכלות הזיכרון שלי נחלשות אני עדין יכול לזכור המון עמודים בעל פה מילה במילה בלי שום טעות למשך שלוה שבעות הכי הרבה חודש וחצי בלי לקרורא ואפילו יותרקשור כמה זה מענין אותי אבל אני יותר מתקשה מפעם לוקח לי כול עמוד 2-3 פעמים לעומת קראיה אחת בעבר מההסיבה לכך? יש לצין שעד כיתה ג כמעת ולא דברתי ותקשרתי רק בציור זה התפתחותית הדיברית שלי יכולה להשיע על יכלות הזכרון? כי המוח שלי עסוק בברים אחרים יש מחקר שמבסס את הטענה הזאות? כי קראתי בכמה מקמות על סה חוץ מזה יש לי יכלות מטמטיקיות די טובות יכלתי כבר בגיל 5 לפתור תרגליםמסבכוים בכפל וחילוק באלפים כפול אלפסים מו 1765-1453 וכאלו עכשיו זה קצת יותר קשה לי ולוקח יותר זמן אבל עדין עם אני מתאמץ אני מצליח מה הסיבה שאני נגיד בעל ידע רב בתחומים כמו הסטוריה פיזיקה כימה בילוגיה אנוטמיה וכול שאר מקצעות הרפואה אבל מבחינה תקפודתית אני הרבה מתחת למצוע איך זה מסתדר? הראי לא היתי צריך גם מבחינה שכית להיות הרבה מתח לממצוע? עשיו אני רוצה לעת למה הזכרון הטוב שלי נלם ועם זה בכלל לזכרון טוב? כי מהכרות שלי מאנשים גם מונים ומחוני על הזכרון שלי כמו שלי ואפילו פחות ואני בכלל לא נחשב מחונן אז איך היכלות שלנו דומות? אני היתי תלמיד מצטים בחיטיה אפילו אחרי שלא למדתי עד כיתה ז כמעת כלום ולא ידעתי לכתוב ולקרואעד גיל 9 ותוך חושים הצלחתי ללמוד את כול החומר וגם לקרוא ולכתוב זה מה שנמע לי מוזר כי עם אניבעצם לקוי למדיה ואוטביט היכלות שלי צריכות להיות לא טובות לא? תודה עם תעוזר ברברכה מתן ישמח לדעת איך מכונת התופעה הזאות שילדים שנחשבים אוטסטים בעלי יכלו שכליות גהבהות

שלום לא ניתן לענות לשאלות שלך בלי בדיקה, ניתן לבצע אבחון נוירופסיכולגיולהבין טוב יותר את ההפרעות המתוארות בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים