מבולבלת

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

16/11/2012 | 03:03 | מאת: לינוי

שלום, אני בת 22 משקלי 56 גובה 168 בעבר לא אובחנתי, אך היום אני סטודנטית ושמתי לב ממש לקשיים שלי להתרכז בשיעורים. אחרי אבחון CPT II - יצאה לי תוצאה "גבולית" 53% של הפרעה חזרתי לניורולוג שאפילו לא טרח להסביר לי שום דבר ואמר "אני יכול להביא לך כל סוג של ריטלין" רק תאמרי לי מה את רוצה לא דיבר על שום תופעות לוואי אופן לקיחת התרופה פשוט אמר שההבדלים בין ה4 סוגים הוא טווח ההשפעה של הכדור והמחיר. כמובן שמתוך תמימותי שמעתי את המושג הטטוח הארוך והסכמתי לריטלין LA הוא ישר הביא לי מרשם של 30 מ"ג. כל זה בלי בדיקות דם,כבד,אק"ג רק על האבחון CPT II . איך זה הגיוני? איך אני יכולה ליטול את התרופה בביטחון מרופא כזה?

שלום בדיקה CPT היא כלי עזר נוסף להערכה נוירולוגית קלינית שעוזר לאבחן את המצב אך לא קובע את האבחנה כמובן חשוב ונדרש מרופא מטפל להסביר לפציאנט משמעות של הבדיקה ותוצאות,סוג ומינון התחלתי הם אינדיבידואליים,בהתאם לצורך ניתן להשתמש גם בריטלין שמשפיע לטווח זמן קצר עד 4 שעות וגם באחת מהתרופות שמשפיעות לטווח זמן ארוך יותר, וגם כמובן חשוב לקבל הסבר מלא מרופא מטפל בברכה ד"ר חייגרכט

17/11/2012 | 23:09 | מאת: לינוי

מלכתחילה פניתי לאותו ניורולוג עם הסבר שאני חוששת שיש לי הפרעה הוא הפנה אותי לאבחון הזה וכשחזרתי עם תוצאה גבולית הוא לא הסביר כלום אלא רק אמר שיכול לתת לי כל סוג של ריטלין האם אני יכולה לקחת ריטלין רגיל או SR ואחרי 4 שעות לקחת שוב ? במקום LA שעולה לי מאוד יקר

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים