ניהול תפקודי

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

25/10/2012 | 18:36 | מאת: ירדן

בבדיקת brc לנער בן 15 נמצא פרופיל קוגניטיבי תקין, אומדן זמן הערכה שגויה, תפקודים ניהוליים - נמוך מטווח הנורמה (מבוכים) ולפי קטגוריה פונולוגית נמוכה מטווח הנורמה בתפקודים הסנסו מוטורים במבחן הקשה ובמטלה המוטורית שנמדדה במשימת זמן תגובה נמצא תפקוד לא תקין כל מטלות הזכרון נמצאו תקינות קושי בוויסות עצמי ובדחייה של אינפורמציה לא רלבנטית קושי משמעותי במשימות הניהוליות בעקבות תוצאות אלה, האם זה התפקוד הניהולי הוא חלק מהפרעת קשב והאם תרופות כגון ריטלין עוזרות גם במקרים מסוג זה

שלום ההפך הוא נכון, הפרעות קשב יכולות להיות כביטוי של הפרעות בתפקודים ניהוליים, שימוש באסטרטגיות לא יעילות בפיצול קשב, בהפעלת קשב ובשמרת קשב ברמה הנדרשת יכול להיות מצב מורכב יותר כאשר קיימת הפרעת קשב בסיסית ובנוסף הפרעה בתפקודים ניהוליים, הפרעה בניהול קשב בברכה ד"ר חייגרכט

28/10/2012 | 06:37 | מאת: ירדן

אז מה זה אומר מבחינת תוצאות הבדיקה כשכתוב כי כל סוגי הקשב תקינים אך התפקודים הניהוליים נמוכים מהנורמה. האם במצב זה יש צורך בריטלין

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים