איך ללמוד ?

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

09/09/2008 | 01:14 | מאת: סטודנטית

שלום ד"ר אובחנתי ( למעשה אני גיליתי את זה ופניתי לנוירולוג- ) שיש לי add והתחלתי טיפול בריטלין sr עם זאת, אני סטודנטית, עד עכשיו היה לי קשה מאד והציונים שלי (למרות שאני לומדת מקצוע די קשה ) ממש ממש לא טובים. כרגע אני בתקופת לימודים בחו"ל ורציתי להתייעץ איתך: א. האם תוכל להפנות אותי לאתרים או למקורות בהם אמצא טיפים שימושיים לכיצד ללמוד ? ב. האם זה שהנוירולגית כתבה add על המרשם לריטלין אומר שאובחנתי? (מה בעצם נותן את החותמת? ) ג. האם זה שאני רעבה או לא מצביע על השפעת הריטלין ( הנוירולגית העלתה לי את המינון מכדור אחד ביום לשניים אבל בינתיים אני מפחדת לקחת כי אני בחו"ל וטיפה מפחדת מתופעות לוואי, אבל מחר אקח שניים יחד (היא אמרה שאפשר ואראה איך הולך ) אם אני עייפה עם ריטלין סימן שהמינון נמוך? סליחה על כמות השאלות ותודה מראש !! סוף סוף יש פה פורום למבוגרים. וסתם הערה - הרוקח שקניתי ממנו את הריטלין לםני הנסיעה אמר לי - עדיף שלא תקחי את זה הסתדרת עד עכשיו... מה דעתך?? האמת היא שלא התרגשתי מזה אבל במבט לאחור - אני בטוחה שלחולה עם יתר ל"ד הוא לא היה אומר את זה? מי הוא שיגיד לי איזו תרופה לקחת?? זה נראה לך סביר ??

שלום א/ ניתן לפנות לעמותת לשם: http://leshem.telhai.ac.il/ וללמוד אסטרטגיות למידה שיכולות להתאים גם לאנשים הסובלים מלקויות למידה וגם מהפרעות קשב ב/ רופא חייב לרשום אבחנה מתאימה כאשר נותן מרשם לריטלין, מקווה שאובחנת נכון לא ציינת האם עברת מבחנים מסויימים ג/ אפשר לקחת שני כדורים ריטלין SR יחד ד/ אסור לרוקח לתת המלצות רפואיות בברכה

13/09/2008 | 14:42 | מאת: סטודנטית

תודה על תשובתך המהירה ! לא עברתי אבחון מסוים ,אלא היא שאלה אותי כמה שאלות, אחרי שאני פרטתי בפניה את הקושי, היא בדקה אותי -רפלקסים וכדומה (הופנתי אליה בגלל מיגרנות ) ושאלה אותי מה אני רוצה אז אמרתי ריטלין והיא נתנה לי (הגעתי אליה אחרי ביצוע כל מיני שאלונים באינטרנט וקיראה, וגם ראיתי אצת הקריטריונים ה DSM ). היא כתבה add אבל אני לא הבנתי אם זהו סוף פסוק. לקחתי 2 כדורים יחד, ולא חוויתי תודה לאל איזשהן תופעות לוואי. בכל מקרה יש לי עוד מספר שאלות שלא מצאתי תשובה עבורן : 1. מהי דעתך על שימוש באומגה 3 ? 2. האם כדאי לעשות הפקסה בריטלין מדי פעם - ליום או יומים כדי לבדוק אם אני מרגישה בהבדל ? 3. מדוע אני צמאה כל כך ? האם אתייבש אם לא אשתה כמות גדולה או שזאת רק תחושת יובש בפה? תודה רבה מראש

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים