ריטלין LA - תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

17/11/2019 | 22:35 | מאת: הדר

שלום, אני מאובחנת ב-ADD מגיל 15, ומאז לוקחת 30 מ"ג ריטלין LA (לאחר ריטלין רגיל וקונצרטה שהשפיעו עליי פחות טוב), ובתחילת לימודי האקדמאים הנוירולוג אישר העלאת מינון ל-60 מ"ג(כדור של 30 ולאחר מס שעות עוד כדור של 30).כיום אני לוקחת ריטלין רק בתקופות מבחנים ולא ביום יום (לעיתים 30 ולעיתים 60), אך בחודשיים האחרונים לוקחת 60 מ"ג ביום בעקביות. בימים האחרונים מרגישה שינוי בראייה ובפיקוס. בנוסף, לאחר נטילת הכדור מרגישה פעילות ל3 שעות ולאחר מכן השפעה פחות טובה על הריכוז ועל המצב רוח (סוג של דאון). האם הריטלין יכול להשפיע על הראיה לטווח הרחוק, או רק בתקופות שלוקחים\ בצמוד לנטילת הכדור? בנוסף, במידה ומערכת הלב שלי תקינה- האם יכולה להיות השפעה לטווח הרחוק על מערכת הלב? או רק בזמן נטילת הכדור? תודה רבה

לריטלין/ מתילפנידת קיים השפעה סטימולטיבית לא ספציפית לא רק על קשב , החומר יכול לגרום להחמרה בלחץ דם, קצב לב וליחמיר באופן לא ספציפי תופעות אחרות ממליץ לפנות בהקדם לנוירולוג מטפל ולעדכן בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים