בעיות זיכרון או הפרעת קשב

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

23/08/2019 | 14:29 | מאת: מתייעץ

היי, בשנים האחרונות אני מרגיש בעיית זיכרון מואצת. אני יכול לראות פרק בסדרה, להנות ולהבין אבל יום לאחר מכן קשה לי מאוד להיזכר מה היה בעלילה. זה קורה גם עם ספרים שאני מסיים. בעבודה זה תוקף אותי גם כאשר אני יוצא מישיבות, משתדל מאוד להתרכז בתוכן אבל אם לאחר מכן שואלים אותי מה היה בישיבה מאוד קשה לי לזכור פרט אולי לרוח הדברים, או נושא שעלה בישיבה אז כתוצאה מכך אני רושם הכל במחברת (אני היחידי שמגיע עם מחברות לישיבות :)) כמובן שגם בזוגיות זה פוגע כאשר מבקשים ממני לבצע דברים בבית ואף שאני מודע לכך שאני עלול לשכוח, ומנסה "לצרוב" את המידע בראש, במקרים רבים אני פשוט שוכח מה ביקשו ממני. דוגמא נוספת, קרה לי כשהכירו לי משפחה גדולה בצד של בת הזוג, עברנו אדם-אדם מה שמו ומה הקשר אליה. בסוף הערב זכרתי רק שניים. פרצופים אגב אני זוכר מצוין ויכול לזהות מישהו שלא ראיתי הרבה מאוד שנים. אני מנסה להבין האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז, או בעיית זיכרון. האם זה פיזיולוגי או פסיכולוגי? האם יש דרך לבדוק את זה? לטפל בזה ולשפר את זה? במידה ויש, האם מדובר על שיפור מהיר? לתחושתי אגב אנשים מסביבי זוכרים הרבה מאוד פרטים קטנים מהיומיום וזה מעיק מאוד ולעיתים גם מביך כאשר אני נאלץ להתנצל כשאני לא זוכר.

שלום ממליץ לבצע אבחון נוירופסיכולוגי מקיף, לבדוק תפקודי קשב, זיכרון ותפקודים ניהוליים בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים