זיכרון אוטוביוגרפי - שאלה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

15/06/2019 | 22:22 | מאת: ג

שלום, צפיתי אתמול בכתבה שם דובר על זיכרון אוטוביוגרפי, מושג שעד כה לא שמעתי עליו, אך לצערי אני חושבת שיש סיכוי שאני נופלת בקטגוריה הזו . אחרי שנים הבנתי שאני זוכרת דברים שאחרים לא כמו לדוגמא לפני שנה הזכיר לי אחד מהורי שפגשנו ישראלי בחו"ל והחלפנו איתו משפט אך הם לא זכרו על מה. אני לעומת זאת יכולה לצטט אותו, זוכרת כיצד הוא נראה ומה לבש, מה אכלנו ואפילו על איזה כסא הוא ישב (וזה היה לפני יותר מ-20 שנים). לצערי אינסוף דוגמאות כאלה. רק יום לפני הכתבה דיברנו על זה שאני גם לא שוכחת תאריכים (ימי הולדת וימי נישואים של חברים והמשפחה, גם המורחבת וגם של הילדים שלהם, של חברים מהילדות ושל אנשים שעבדתי איתם, ואפילו תאריכים של כל מיני דברים שעשיתי לפני שנים רבות). אשמח לדעת אם באמת יש דרך לאמת זאת ויותר מכך אם ניתן "להיפטר" מהסיוט הזה? תודה

זיכרון אוטוביוגרפי הוא זיכרון לטווח ארוך ולרוב אנשים מתלוננים על זיכרון חלש ולא זיכרון טוב. כדי לבצע הערכה מדוייקת מומלץ לבצע אבחון נוירופסיכולוגי מקיף. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים