האם אנטיפסיכוטיות חוסמות תרופות להפרעת קשב?

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

08/04/2019 | 20:39 | מאת: דוד

שלום, האם תרופות אנטי פסיכוטיות כגון אריפליי וריספרדל חוסמות או מחלישות השפעה של תרופות להפרעת קשב? שמעתי טענה כזו שאומרת שהמנגנוני פעולה שלהם הפוכים כי אנטי פסיכוטי כביכול מוריד דופאמין ותרופה להפרעת קשב מעלה דופאמין ולכן האנטי פסיכוטיות יחלישו או יחסמו את ההשפעה של תרופות להפרעת קשב. האם זה נכון? שאלה שניה זה האם יש הבדל בעניין זה לגבי אריפליי לעומת אנטי פסיכוטיות אחרות כמו ריספרדל? האם אריפליי פחות מחוסם/מפחית מהשפעה של תרופות להפרעת קשב לעומת אנטי פסיכוטיות אחרות? כי נאמר על אריפליי שיש לו מנגנון ייחודי שכולל גם אגוניסט חלקי לדופאמין. בתודה

לתרופות אנטיפסיכוטיות איו אינטאקציה ישירה עם תרופות להפרעות קשב כגון ריטלין/מטילפנידת אך עקב מנגנון של תרופות אנטיפסיכוטיות כחוסבי קולטני דומפין כן התרופות יכולות לגרום להנמכה בתקודים קוגניטיביים כולל הפרעות קשב. לגבי השפעה של תרופות ספציפיות ממליץ לפנות לפורום המנוהל ע"י רופא פסיכיאטר

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים