שאלה בנוגע להשכלה גבוהה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

22/11/2018 | 08:08 | מאת: יוני

לאחר הצבא השלמתי בגרויות. עשיתי איבחון, וקיבלתי ריטלין. אני חולמני בכיתה, לא היפר אבל לא קולט את החומר הנלמד. הריטלין עזרנלי לסיים מתמטיק. 3 יח' בציון 100. עכשיח חשוב לי להגיד שבתקופת התיכון לא עשיתי איבחון ( לא הייתה לי מודעות) , ולקחתי מורה פרטי למתמטיקה בזמנו ולא הבנתי כלום, נלחצתי ממספרים, ובאופן כללי הייתי חולם בכחתה לאחר 2-3 דק, למרות שהייתי מנסה להתרכז(add). עכשיו הריטלין גילה בפניי עולם חדש שלא הייתי מודע אליו, ולא ידעתי שקיים עם זה לרוץ בכל החומר ולהבין הכל בצורה הכי מהירה שיש.. כל זה הייתה הקדמה לשאלה, האם אני אוכל ללמוד מדעי המחשב (תחום שמאוד מושך אותי), או שאם אני לא חושב ריאלי בלי ריטלין, אז אין לי מה להתקרב לתחום הזה, כי בתום הלימודים שאסיים עם הריטלין, אתקשה לעבוד בתחום בגלל ריבוי המשימות, והלחץ שלי ללא הריטלין. אני ממש אובד עצות האם נגזר עליי לא ללמוד השכלה גבוהה בגלל add😔. יש לציין שסיימתי ממוצע 95 בגרויות אקסטרני(ללא מגן). זה תמיד מהדהד לי בראש אם להיכנס ללמוד השכלה גבוהה בין עם זה הנדסאי או הנדסה, או שהריטלין הזה, זה משהו זמני שיקשה עליי שלא ממש תורם.. ועוד שאלה, חשוב לי לדעת אם יש אלטרנטיבה טבעית לריטלין שאפשר לצרוך באופן קבוע?

מומלץ לבצע אבחון נוירופסיכולוגי מקיף ובהתאם לתוצאות של האבחון יהיה ניתן לקבל החלטות נכונות יותר

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים