סוג זכרון. האם יש לזה הגדרה מקצועחת?

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

24/09/2018 | 13:21 | מאת: נמרוד

אני מבקש לשאול לגבי איפיון סוג סכרון ברמה המקצועית. לדעתי נולדתי עם זכרון מסוג מאוד נדיר ושונה. יש כאלה שיש להם זכרון צילומי. זה מה שרואים יודעים לחזור מספרים ועוד ועוד. זה סוג אחד. לי יש זכרון צילומי מסוג אחר, אני יכול לראות כל דבר שקרה כמו ב vod ממש. אני נכנס לארוע ופשוט רואה בדיוק מה קרה. עקרונית הכל מוקלט. אבל למדתי שאם אני מתרכז בדבר מסוים עם כוונה למשל ישיבת עבודה עם אנשים ומסמכים. מה שיקרה זה שכל דבר שראיתי פעם אחת נשאר לנצח למשל מסמך ואני יכול לראות אותו ולקרוא ממנו. מתי שאני רוצה. כלומר רמת הפרטים שאני מקדיש בזמן הפגישה או הארוע מכניסה יותר מידע לחווית הזכרון. ובשליפה אני רואה הכל כפי שקודד. פעם זה נורא הפריע לי כל דבר שדברו מהעבר מיד ראיתי את כל הארוע וגם הרגשתי מה היה. כיום אני מנסה לא לתת לvod להדלק בעצמו. עוצר בהתחלה. שאלתי האם מוכר סוג כזה של זכרון. זה הקל על מאוד בעבודה.כל דבר היה סמין לי בזיכרון ומאוד הפתיע לטובה אנשים כולל שמות ופרטים אישיים. תודה

שלום במידה וקיימת בעיה ניתן לבצע אבחון נוירופסיכולוגי ולבדוק תפקודי זיכרון שונים ולהמליץ על טיפול מתאימם במידת הצורך בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים