שאלה על זריקה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

10/03/2018 | 12:10 | מאת: דן

זה נכון שמודיקט משבשת את הזכרון ? אם כן האם השיבוש הוא לנצח/ עובר ברגע שמפסיקים לקחת את התרופה הזאת ?

שלום לתרופה אין השפעה ספציפית שלילית על זיכרון. רוב הפרעות בזיכרון אצל חולים המקבלים את התרופה קשורות למחלה נפשית בסיסית הדורשת טיפול במודקיט. יחד עם זאת כל תרופה עם אפקט הרגעה יכולה להוריד רמת קשב וכתוצעה מכך לגרום להפרעה משנית בזיכרון. שיפור בזיכרון לאחר הפסקת הטיפול תלוי במחלה הביסיס שדרשה הטיפול. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים