דר שלום רב אנסה בפורום זה לכתוב

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

14/06/2017 | 12:05 | מאת: הדר

כי לא מצאתי מקום אחר לשאול את השאלה: כשנגנים מנגנים יצירות במשך שעות בעפ,בלי להסתכל על התווים,הם הרי לא זוכרים תו אחרי תו ,גם לא במהלך הלמידה של היצירה עצמה. אז איך אפשר להיות בטוחים שיום אחד הם פשוט לא ישכחו את כל התווים,אם הם מסתמכים על זיכרון שנקרא "muscle memory",זה משהוא שיכול להישכח יום אחד.... תודה

מדובר בזיכרון מסוג IMPLICIT MEMORY זיכרון מסוג זה יציב יותר למחלות אך גם בזיכרון מסוג זה יכולה להיות פגיעה על רקע תהליך ניווני או תהליך אחר במוח בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים