סטודנטית לרפואה בת 24

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

02/06/2017 | 14:37 | מאת: ענבר

היי, התחלתי לקחת רטלין כטיפול בהפרעות קשב שלי.. אני לא מצליחה לשבת יותר מ10 דקות בלעדיו. אני לוקח 20 La או 20 מ"ג של ריטלין רגיל בימים שאני חוזרת מאוחר מהאוניברסיטה ורוצה להצליח לישון. אני מטופלת כבר כמעט מעל שנה.. אבל התופעות לוואי ממש החמירו לאחרונה. בהתחלה פשוט ירדתי במשקל, עכשיו אני כבר בקושי מצליחה להכניס משהו לפה. מעבר לזה, חוויתי יומיים של חרדות קשות.. חשבתי שאני עומדת להחנק או להקיא במשך יומיים שלמים ופחדתי ללכת לישון בלילה. כמו כן, מאז ומתמיד הריטלין גורם לי לשלשולים לפחות פעמיים ביום. אני מתחילה לחשוב שהתרופה הזו באמת לא מתאימה לי אבל אני פשוט לא מסוגלת לשבת ללמוד וזה קריטי בלימודי רפואה לשבת שעות ארוכות. האם יש לכם המלצה לתרופה אחרת שיכולה להתאים לי? קראתי על אטנט אבל הבנתי שזה לא בסל הבריאות למבוגרים. (אני לא מטופלת אצל נוירולוג)

שלום קיימות כמובן תרופות שניתן לנסות במקום ריטלין כגון ATTENT, VYVANSE STRATTERA ואחרות. ממליץ להבדק ע"י נוירולוג או פסיכיאטר המתמחים בהפרעות קשב. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים