פגיעה מוחית דימנציה איבוד איטי בזכרון

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

28/05/2017 | 15:15 | מאת: נאוה

האם יש הבדל בין דימנציה ואלצהיימר.ומהן התופעות של בדימנציה.לאחר בדיקה ב mri אובחן פגיעה מוחית קשה האם ניתן להטיב או לשפר מצב קיים בטיפול בתא לחץ

שלום מחלת אלצהיימר היא דמנציה נפוצה ביותר. קיימות גם דמנציות אחרות. בדיקה MRI מוח היא בדיקת עזר ולא מאבחנת דמנציה אך יכולה לעזור באבחנה מבדלת בין סוגים שונים של דמנציה. אין הוכחה חד משמעית ברורה שטיפול בתא לחתץ משפר את מצב של חולה דמנציה למעט סוג נדיר של דמנציה על רקע פגיעבה ווסקולרית קשבה בשם Binswanger's disease

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים