שאלה בקשר לכוויה דרגה 3

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

03/10/2009 | 12:13 | מאת: מ

לפני שנתיים נכוויתי משמן טיגון שנדלק בביתי אושפזתי כשלושה שבועות בבית חולים ולחאר מכן השתחררתי טופלתי בתחבושות לחץ וכיום אני מכסה את ידי כשאני בחוץ כדי לא לחשוף אותה לשמש שאלתי היא מתי אני יודע שכבר אין צורך בכיסוי היד בשמש כמ הזמן לאחר כויה צריך להמשיך בזאת? כרגע דרך אגב היד עם צלקות שנשארו העור גבוה במקצת ואדום וכשקר הוא נהיה סגול. אודה לכם על עזרתכם תודה

מ. שלום רב צלקות פעילות בין שניה וחצי לחמש שנים מיום היווצרותן. בד"כ נהוג להקפיד על הגנה מפני השמש בשנתיים הראשונות ולידיעתך קיימים הרופאים שמסירים את הצורך בהגנה מוקדם יותר. מניסיוני כל עוד אתה חש שהצלקת משתנה אזי הייתי מגנה מפני השמש.אם אינך בטוח כדאי שתתיעץ עם מרפאה בעיסוק המתמחה בטיפול בצלקות. מתוך ניסיונה תוכל גם לדעת אם ניתן לשפר את מראה הצלקות שלך. טבעי מאד שעור הצלקת ישתנה בצבעו בחילופי מזג אויר אך יתכן שניתן לשפר את מרקם הצלקת והגובה שלה בהמשך טיפול. אשמח לסייע במידת הצורך, נילי

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות