כוייה גדולה ביד מהמפרק ועד כפ היד וחלק התחתון

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

26/07/2009 | 21:36 | מאת: בדוי

שלום אני כרגע בחוץ לארץ בטיול ארוך לפני כחודש נכוותי ביד כתוצאה מנפץ האש שרפה את יד ימיני בחלק התחתון שלה בין המפרק לכפ היד- כוייה די גדולה כאשר המקרה קרה יש נשלחתי לבית חולים שם הוציאו את העור השרופ והשחור ככה האפשר שמו לי משחה נגד זיהום וחבשו יום למחרת חזרתי וחבשו לי שוב את היד ואז לאחר יומיים חשבו לי שוב את היד ולאחר יומיים נפגשתי עם פלסטיקאי שעשה בידיוק אותו הדבר משחה כנגד זיהום וחבישה,אולי צריך לציין שכל פעם שהורידו את התחבושת העור היה מתחבר לתחבושת ובכך היו גם קורעים לי שכבות עור בזמן ההוצאה של התחבושת,המשכתי את אותו הטיפול כאשר כל יומיים מורידים תחבושת ושמים חדשה במשך שבועיים עד שהפצע קצת החלים ולמשך שבוע נוספ שמתי תחבושת ללא המשחה לאחר שלושה שבועות אלו התחלתי טיפול עם משחה עם ויטמין A על מנת לטפל בעור ולמנוע צלקות,הפלסטיקאי אמר שעלי להמשיך טיפול זה כ3 שבועות מתחלתו ובנתיים היד ללא חבישה אך מוסתרת מפני השמש,הרופא אמר שדרגת הכוייה היא 2 ושלאחר הטיפול של השלושה שבועות עם המשחה עלי להמשיך רגיל ללא שום טיפול ועם מותרת לחשיפה לשמש,כרגע עברו שבועיים מתוך שלושת חודשי הטיפול עם משחה כלומר נשאר לי עוד שבוע ולאחר מכן לפי דבריו אין עוד טיפול,כרגע צבעו של העור הוא אדום ורדרד והחלו לא מזמן בחלק מהמוקומות מן בועות קטנות כאלה ומגרדות כאלו,חשוב לציין שאני ממשיך את הטיול כמו התכנון למשל הייתי בטיולים בגונגלים אך תמיד כאשר אני במקום עם פוטנציאל לזיהום אני חובש את היד במשך היום ומוריד את התחבושת בלילה,כרגע יש לי מספר שאלות דבר ראשון זה האם אין עוד טיפול שאפשרי לעשות להמשך טיפול העור והקטנת הצלקת? האם הרופא צדק שאמר שאחרי חודש וקצת ניתן כבר לחשופ את היד לשמש? האם הבועות(מן פצעונים קטנים מעל העור) הם דבר נורמאלי? מתי אוכל להיות במקומות גם פחות נקיים כמו גונגלים או בריכה בלי תחבושת? וכרגע היעד הבא שלי זה התנדבות עם חיות כנראה קופים האם יש סיכון להחלמה של הכוייה בגלל המגע עם חיות? ואם כן אז השאלה היא אם אני אשים תחבושת בכל פעם שאני נוגע האם זה ישנה את המצב ולא יזיק לכוייה? אם יש עוד המלצות או מידע או כל דבר אפשרי אני מאוד מאוד מאוד אשמח!! תודה רבה רבה! מכל הלב!

26/07/2009 | 21:50 | מאת: בדוי

שלום אני כרגע בחוץ לארץ בטיול ארוך לפני בערך כחודש נכוותי ביד כתוצאה מנפץ האש שרפה את יד ימיני בחלק התחתון שלה בין המפרק לכפ היד- כוייה די גדולה כאשר המקרה קרה ישר נשלחתי לבית חולים שם הוציאו את העור השרופ והשחור ככל שהתאפשר, שמו לי משחה נגד זיהום וחבשו ,יום למחרת חזרתי וחבשו לי שוב את היד ואז לאחר יומיים חבשו לי שוב את היד ולאחר יומיים נפגשתי עם פלסטיקאי שעשה בידיוק אותו הדבר משחה כנגד זיהום וחבישה,אולי צריך לציין שכל פעם שהורידו את התחבושת העור היה מתחבר לתחבושת ובכך היו גם קורעים לי שכבות עור בזמן ההוצאה של התחבושת,המשכתי את אותו הטיפול כאשר כל יומיים מורידים תחבושת ושמים חדשה במשך שבועיים(מתחילת הפציעה) עד שהפצע קצת החלים ולמשך שבוע נוספ שמתי תחבושת ללא המשחה לאחר שלושה שבועות אלו(מתחילת הפציעה) התחלתי טיפול עם משחה עם ויטמין A על מנת לטפל בעור ולמנוע צלקות,הפלסטיקאי אמר שעלי להמשיך טיפול זה כ3 שבועות מתחלתו ובנתיים היד ללא חבישה אך מוסתרת מפני השמש,הרופא אמר שדרגת הכוייה היא 2 ושלאחר הטיפול של השלושה שבועות עם המשחה עלי להמשיך רגיל ללא שום טיפול ועם מותרת לחשיפה לשמש,כרגע עברו שבועיים מתוך שלושה השבועות של הטיפול עם המשחה ,כלומר נשאר לי עוד שבוע טיפול ולאחר מכן לפי דבריו אין עוד טיפול,כרגע צבעו של העור הוא אדום ורדרד עושה רושם שהוא בגבוה של העור הרגיל והחלו לא מזמן בחלק מהמוקומות מן בועות קטנות כאלה ומגרדות כאלו(דווקא באיזורים הפחות פגועים) שהם טיפה מבחינת גובה מעל הגבוה של העור הבריא והרגיל,חשוב לציין שאני ממשיך את הטיול כמו התכנון למשל הייתי בטיולים בגונגלים אך תמיד כאשר אני במקום עם פוטנציאל לזיהום אני חובש את היד במשך היום ומוריד את התחבושת בלילה,כרגע יש לי מספר שאלות דבר ראשון זה האם אין עוד טיפול שאפשרי לעשות להמשך טיפול העור והקטנת הצלקת? האם הרופא צדק שאמר שאחרי חודש וקצת ניתן כבר לחשופ את היד לשמש? האם הבועות(מן פצעונים קטנים מעל העור) הם דבר נורמאלי? מתי אוכל להיות במקומות גם פחות נקיים כמו גונגלים או בריכה בלי תחבושת? האם עקיצות יתושים מסוכנים להתרפאות העור? וכרגע היעד הבא שלי זה התנדבות עם חיות כנראה קופים האם יש סיכון להחלמה של הכוייה בגלל המגע עם חיות? ואם כן אז השאלה היא אם אני אשים תחבושת בכל פעם שאני נוגע האם זה ישנה את המצב ולא יזיק לכוייה? אם יש עוד המלצות או מידע או כל דבר אפשרי אני מאוד מאוד מאוד אשמח!! תודה רבה רבה! מכל הלב!

שלום למטייל האמיץ סליחה על העיכוב שבתגובתי. לצערי חליתי אך מחלימה. צר לי על כך שאתה נוסע לטיול כה מדהים עם כוויה בכף היד. כעת בשלב ההחלמה לדעתי בהחלט חשוב להימנע מחשיפה לשמש. מודעת לדעות החלוקות בנושא.מניסיוני השמש עלולה ליצור התקשות והתכהות העור במצבו הנוכחי.אזור הכוויה רגיש וישאר רגיש בתקופה הקרובה.לשאלתך לגבי עקיצות ומגע בקופים,שוב מצטערת לאכזבך אך סבורה שיש להתייחס לאזור הכוויה בשמירה על גמישות העור על ידי מסג' מקומי בקרם, ע"י הימנעות משמש ובהחלט הגנה מפני עקיצות או מגע של בע"ח. האם הפצעונים עדיין קיימים? אשמח לסייע בכל שאלה. המשך טיול מהנה, נילי

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות